Poolster wint cruciaal treffen van GEO

Poolster heeft een belangrijke zege geboekt op thuisclub GEO. De Garmerwolders werden op het eigen sportpark met 2-3 geklopt door de formatie van trainer Jeroen de Munck. Voor de Spijksters een welkome overwinning, want de geelzwarten willen voor zichzelf graag een plek in de nacompetitie reserveren. 

De competitie nadert de fase waarin het er op aan komt dat men met scherp schiet wil er nog wat te halen zijn. Poolster is een van de teams dat achter Mamio en Pelikaan S. om een extraatje knokt en dus was het van groot belang om in Garmerwolde geen punten te morsen.

Robbin Uilhoorn was de eerste die namens de gasten voor gevaar probeerde te zorgen, maar zag zijn poging onschadelijk worden gemaakt. GEO wist de score binnen tien minuten te openen. Een corner werd slecht weggewerkt en door Tjeert Vaatstra tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Poolster herstelde zich van die vroege dreun, begon beter te voetballen en kwam binnen het half uur langszij dankzij een treffer van Dennis van Dijk. De aangever was Kevin Bijlsma, die in de 40e minuut een hoofdrol voor zichzelf opeiste door de 1-2 binnen te mikken. Niet veel later schoot hij het speeltuig op de lat.

GEO ging na de thee op jacht naar de gelijkmaker, maar zag Poolster andermaal scoren. Kevin Bijlsma zette de Garmerwolder goalie op het verkeerde been en zorgde met zijn tweede van de middag voor een 1-3 tussenstand. De wedstrijd was allerminst gespeeld, al had Poolster het wel aan zichzelf te wijten dat de thuisclub weer dichterbij wist te komen. Jeroen de Groot wilde teveel met de bal, leverde het leer in en opnieuw was het Vaatstra die doel trof: 2-3.

Poolster moest alles in het werk stellen om het doel verder schoon te houden, zag de ene na de andere aanval op zich af komen, kreeg hulp van de lat en verzuimde vervolgens zelf om het duel alsnog te beslissen. Uiteindelijk vergeten beide ploegen nog een keer te scoren en mag Poolster de winst in de zak steken.

* GEO – Poolster 2-3 (1-1). Tjeert Vaatstra 1-0; Dennis van Dijk 1-1; Kevin Bijlsma 1-2; Kevin Bijlsma 1-3; Tjeert Vaatstra 2-3

No Replies to "Poolster wint cruciaal treffen van GEO"