Jivan Vroom goudhaantje voor Appingedam

appgroningen
Damster Achmed Mohammed torent boven alles en iedereen uit en kopt de bal weg.

Appingedam heeft op eigen veld de topper tegen vv Groningen met 3-0 weten te winnen. Jivan Vroom schoot met scherp voor de thuisclub. Hij verzorgde de volledige productie. Breekpunt in de wedstrijd was een afgekeurde treffer van de gasten die hen naast de Damsters hadden moeten brengen. Die tegenslag kwamen de Stadjers na rust niet te boven. Ze probeerden het wel, maar misten de overtuiging om het de gastheren echt moeilijk te maken.

Voor trainer Gert Haak van vv Groningen blijft Appingedam titelkandidaat nummer één, ook al wil de buitenwacht de titel in 3C wel in de schoenen van zijn team schuiven. In tegensteling tot een week eerder kon hij nu wel weer een beroep doen op een geheel fitte selectie. Appingedam had alle reden om een goed resultat te behalen. Men wilde hoe dan ook revanche voor de smadelijke 7-1 nederlaag die eerder dit seizoen was geleden.

Het goed gevulde Wellemansportpark kreeg vanaf het eerste fluitsignaal van de matig leidende scheidsrechter Agricola een agressief spelend Appingedam te zien. De gastheren zaten hun opponenten voortdurend in de nek te hijgen en gaven hun tegenstander geen kans om rustig op te bouwen.

De eerste mogelijkheid was voor Roy de Groot. In de zesde minuut zag hij ene vrije trap via de knuisten van doelman Arnold Boer op de lat uiteen knallen. Joachim Douma was de tweede die het probeerde, maar wist de bal niet langs de sluitpost te krijgen.

Appingedam was dreigender, speelde met meer bezieling en ging de duels veel feller aan. De Groningers waren vooral met de fluitist bezig. Niet helemaal ten onrechte, want zijn beslissingen waren niet altijd even gelukkig. Dat de thuisclub in de 37e minuut op voorsprong kwam was, gezien het spelbeeld, niet helemaal onverwacht. Jivan Vroom was de gevierde man nadat hij Boer het nakijken had gegeven: 1-0.

Vlak voor de pauze leek vv Groningen, geheel vanuit het niets, langszij te komen toen een voorzet vanaf de rechterkant door Jhonny Meter tegen het nylon werd getikt. De treffer werd echter afgekeurd omdat Meter op het moment van spelen voor de bal zou hebben gestaan. De protesten waren niet van de lucht, maar de arbiter was onvermurwbaar.

De Stadjers moesten in de tweede helft meer laten zien om het Appingedam lastig te maken en probeerden dat dan ook. De druk op de goal van Jelmer Kiewiet werd verhoogd, zonder dat het tot echt uitgespeelde mogelijkheden voor de bezoekers kwam. Meter was nog het dichtst bij een treffer, maar zag zijn indraaiende bal langs de verkeerde kant van de paal zeilen.

Appingedam verzuimde vooralsnog de wedstrijd op slot te gooien. Dat deden ze nadat er 65 minuten waren veerstreken. Vroom werd op avontuur gestuurd en stiftte de bal over doelman Boer heen tegen het nylon: 2-0. De krampachtige pogingen die de gasten deden om nog tot succes te komen haalden weinig uit. Vier minuten na zijn tweede van de middag was Vroom opnieuw succesvol. Nu joeg hij een voorzet van Anthon Hoorndijk het doel in: 3-0.

De enige opwinding die er daarna nog ontstond was vanwege de rode kaart die verdediger Carlos Vijfschaft incasseerde. Hij leek een vrij onschuldig duel uit te vechten, maar kreeg desondanks geel van de onpartijdige. En omdat het zijn tweede van de middag was, kon de Stadjer vroegtijdig gaan douchen. Het was een smetje op een wedstrijd die verder zonder problemen verliep en voor de elf van Gert Haak een teleurstellende uitkomst opleverde. Appingedam is op basis van het aantal gespeelde wedstrijden de nieuwe koploper in de derde klasse C en kan het paasweekend nog mooier afsluiten door maandag ook het thuisduel tegen SV Aduard in winst om te zetten.

* Appingedam – vv Groningen 3-0 (1-0). Jivan Vroom 1-0; Jivan Vroom 2-0; Jivan Vroom 3-0

No Replies to "Jivan Vroom goudhaantje voor Appingedam"