Klimaatgroep Stars sterk in duel met Pecos

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum zijn hard op weg is naar het kampioenschap in de eerste divisie van de landelijke tafeltenniscompetitie. Het team deed zaterdag in Middelstum een behoorlijke duit in het bekende zakje door Pecos met 8-2 te verslaan.

In tegenstelling tot het uitduel in Oegstgeest waar Klimaatgroep Stars een 3-1 achterstand in een 3-7 overwinning wist om te buigen, kwam het keurkorps van coach Gert Stulp nu veel beter uit de startblokken. In plaats van een 3-1 achterstand stond er in Middelstum na vier gespeelde partijen een 3-1 voorsprong op de borden. Colin Rengers speelde sterk en won zijn drie enkelspelpartijen.

Jan Tammenga en Henk Jan Wils vormen inmiddels een sterk duo in het dubbelspel. Vooral Wils onderscheidde zich door uitstekende openingen met de backhand en de forehand flipbal te creëren. Een makkelijke 3-0 zege was het resultaat. Jan Tammenga moest in een spannend duel de zege aan Maroun Nader laten, na 10-12 in de vijfde en beslissende game, en Tan Anran verloor tegen alle verwachtingen in de laatste partij van de avond met 3-1 van Youri Soons.

Doordat concurrent voor de titel Salamanders uit Wateringen belangrijke punten tegen US Amsterdam (6-4 overwinning) liet liggen, heeft Klimaatgroep°Stars alle troeven nog in eigen hand om het seizoen, met nog drie wedstrijden te gaan, succesvol af te sluiten. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 25 april. Dan speelt men  tegen Salamanders Wateringen. De aanvang is 16.00 uur.

Klimaatgroep Stars 2 verliest streekderby van GTTC Groningen (4-6)

De reserves van Klimaatgroep Stars, dat ook in dit duel met een invaller speelde, kon het net niet bolwerken in de streekderby tegen GTTC uit Groningen. Thomas Kuijer speelde sterk door van Hugo Beute en Jan de Haan te winnen. Tegen Bosveld kwam Kuijer net te kort door verlies in de vijfde game, om het thuisduel met een hattrick in stijl af te sluiten. Bahram Gerami bond Hugo Beute nog met 3-0 aan de zegekar maar daarna was de koek op voor de Middelstummers.  Op 25 april is Hercules Ter Borg  in Middelstum de volgende tegenstander. Ook dit duel begint om 16.00 uur.

Dames Klimaatgroep Stars boeken knappe overwinning tegen DTV ’84 uit Dalfsen (6-4)

De dames van Klimaatgroep Stars speelden zaterdag in eigen huis sterk tegen DTV ’84 uit Dalfsen. Vooral Linda van der Veen en Yvette Gombert lieten een goede indruk achter. Van der Veen is nagenoeg ongenaakbaar in deze klasse en verloor deze competitie slechts drie partijen. Tegen Dalfsen voegde ze weer drie overwinningen aan haar zegereeks toe. Gombert moest slechts de hand van Nadine Zwakenberg schudden maar boekte knappe overwinningen op Dineke Bollemaat (3-1) en Jacqueline Zwakenberg (3-1). Bakker was dichtbij de overwinning tegen Bollemaat maar moest na een 5-2 voorsprong in de vijfde game de overwinning toch aan de speelster uit Dalfsen laten. Door deze overwinning stijgen de dames van Klimaatgroep Stars naar de tweede plaats op de ranglijst. Zij krijgen op 25 april GTTC Groningen op bezoek. Dat duel begint om 18.00 uur.

No Replies to "Klimaatgroep Stars sterk in duel met Pecos"