Overtuigende winst dames Memesa

In thuishal Eelwerd hebben de volleybaldames van Memesa uit Appingedam op overtuigende wijze met Oryx afgerekend. De bezoekers uit Groningen kregen met 4-0 op de volleybalbroek.

In een eenzijdige wedstrijd, waarin Memesa duidelijk de betere was, kwamen de gasten uit Groningen in de eerste set beter uit de startblokken. Met name serverend wist Oryx veel druk te leveren en daar hadden de Damster dames in eerste instantie niet altijd een antwoord op. Halverwege de eerste set kwam de pass echter steeds beter aan en kon met name de middenaanval goed bediend worden. Er zaten nog wel teveel fouten in het aanvalsspel maar de eerste set ging wel met 25-22 naar de thuisploeg.

In de tweede set was Memesa in de rally nagenoeg onverslaanbaar. Er werd zeer georganiseerd en goed verdedigd en de rallypass werd goed verzorgd. Aanvallend waren er minder fouten en werd er gevarieerd aangevallen. Met degelijk en goed volleybal werd de set op eenvoudige wijze binnen gehaald.

In de derde set kon Oryx met name door een hele goede service beurt beter in de buurt blijven maar hadden eigenlijk geen moment recht op set winst. Memesa speelde veel beter verzorgd volleybal en wist dit uiteindelijk ook weer in setwinst om te zetten: 25-22.

De vierde en laatste set was een formaliteit. Memesa was in staat hetzelfde niveau vast te houden en Oryx had hier geen antwoord op. Hiermee werd de laatste set simpel met 25-14 afgesloten en stond er een 4-0 stand op het scorebord.

De dames van Memesa laten nog steeds een stijgende lijn zien in hun volleybalspel. Daar waar ze in het begin van het seizoen nog moeite hadden om tegen de ‘kleintjes’ overtuigend te winnen is men nu in staat dit soort wedstrijden wel degelijke overwinningen te behalen. Met nog één wedstrijd te gaan staat Memesa op de vijfde plaats en lijkt het team klaar voor een nog hogere klassering in het volgende seizoen.

* Memesa – Oryx 4-0. Setstanden: 25-22, 25-10, 25-22 en 25-14

No Replies to "Overtuigende winst dames Memesa"