Poolster klopt teleurstellend Mamio

poolstermamio
Dennis van Dijk lijkt vol bewondering naar de omhaal van Abdulaziz Alshalali te kijken. Diens teamgenoot Amadou Camara is kennelijk ook onder de indruk.

Poolster had zichzelf na de winterstop een plek in de nacompetitie toegedicht. Dat streven is na de 3-2 winst op Mamio een flinke stap dichterbij gekomen. De zege was in alle opzichten verdiend en te danken aan een sterk eerste half uur waarin Mamio vooral met zichzelf bezig was.

Er waren vooraf heel wat bespiegelingen op het duel tussen de nummers twee en drie van 4C losgelaten. Dat het geen eenvoudige klus zou worden om de Stadjers te kloppen, daar was iedereen het wel over eens. Elke vorm van voetballogica werd echter geloochenstraft toen er een half uur was gespeeld. Op dat moment stond Poolster met 3-0 aan de leiding en was er van alles gebeurd.

Poolster begon ijzersterk en kreeg een paar goede mogelijkheden om het duel al binnen een paar minuten open te breken. De spitsen Kevin Bijlsma en Dennis van Dijk hadden het vizier echter nog niet op scherp staan. Dat kon evenmin van Mamio gezegd worden. De gasten lieten een enorme kans liggen en kregen even later de rekening gepresenteerd. Van Dijk prikte de 1-0 achter doelman Reza Hossaing, de defensie van Mami in totale verbijstering achter latend. De vlaggenist had immers buitenspel geconstateerd en dus had scheidsrechter Hans Bulthuis moeten fluiten toch?

De assistent-scheidsrechter maakte er echter een potje van door te pas en te onpas met het stuk textiel te gaan zwaaien. En op de momenten dat het wel moest, verzuimde hij te vlaggen en zette de fluitist daarmee voor het blok. Die moest nu extra alert zijn. Mamio raakte steeds gefrustreerder, vocht elke arbitrale beslissing aan maar had de oorzaak bij zichzelf moeten zoeken. Verdedigend was het bedroevend wat de Stadjers lieten zien. Ze stonden als een stel vastgeschroefde vlaggenmasten op het veld en werden aan alle kanten voorbij gelopen. Als Poolster het wat slimmer had gespeeld, had Mamio al heel vroeg grote problemen gekregen.

Die kwamen er nu ook. Trainer Geert Schuurman haalde Amadou Camara naar de kant. Hij was verreweg de zwakste schakel in de defensie. Zijn vervanger Roger Sille beleefde niet veel plezier aan zijn invalbeurt. Die duurde namelijk precies 120 seconden. Van Dijk was voor de zoveelste keer aan de aandacht van zijn directe tegenstander ontsnapt en leek de bal in de korte hoek te deponeren. Sille lag echter in de weg en keerde de inzet met zijn handen. Rood was zijn deel en dus werd Mamio gedecimeerd. Van Dijk liet zich niet van de wijs brengen en schoot onberispelijk raak: 2-0

Ondertussen had fluitist Bulthuis zijn handen nog steeds vol aan vlaggenist Colin. Hij speelde zijn eigen wedstrijd, sschold op alles en iedereen en smeet de vlag op den duur op de grond. Op dat moment had Bulthuis er genoeg van en stuurde hem weg. Leider Bennie Berghuis verving de heethoofd. Poolster leek de wedstrijd volledig in de knip te hebben toen Johan de Groot in de 34e minuut voor 3-0 wist te zorgen.

De gastheren zweefden als het ware op een roze wolk. Alles leek te lukken en met wat meer geluk had men voor de pauze nog een paar keer gescoord. Dat lukte Mamio wonderbaarlijk genoeg wel, al kregen ze daarbij wel de onvrijwillige hulp van de geelzwarte defensie. De bal werd zomaar in de voeten van Abubakar Dahiradi geschoven. Hij nam het presentje dankbaar in ontvangst: 3-1. Met die stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de pauze liet Mamio zien dat het wel degelijk kan voetballen. Veel te laat natuurlijk, want het kwaad was in wezen al geschied. Toch gingen de bezoekers op jacht naar de aansluiting. Het duurde tot de 72e minuut alvorens er sprake was van enige dreiging. Dahiradi trok de bal vanaf de linkerkant voor het doel van Marcel Werkman. De sluitpost moest zich tot het uiterste inspannen om de indraaiende bal uit de bedreigde hoek te tikken.

Poolster kwam gek genoeg niet meer aan opbouwen toe. De thuisclub liep voornamelijk op de eigen helft rond en was daar bezig met verdedigen en ontregelen. Dat lukte de elf van trainer Jeroen de Munck vrij aardig. Zo goed zelfs dat Mamio het van afstand probeerde, maar bij die pogingen vooral de vangnetten achter het doel raakte.

Even werd het nog precair toen de bal in de 91e minuut op de stip kwam te liggen toen er in het strafschopgebied van Poolster werd gemaakt. Karim Layeb schoot de bal achter Werkman voor 3-2 en korte tijd later kwam er een einde aan de topper die voor Mamio ook nog eens in mineur werd afgesloten toen Mehmet Yetin dertig seconden voor het laatste fluitsignaal een domme overtreding beging en met zijn tweede geel van het veld werd gestuurd.

Op de overwinning van Poolster viel niets af te dingen. Door het verlies van Be Quick bij Westerlee (3-1) kan het woord nacompetitievoetbal in Spijk weer wat uitbundiger worden uitgesproken. Zaterdag speelt het team van De Munck opnieuw thuis. Dan komt koploper Pelikaan S. op bezoek. ‘Waarom zouden we ze niet kunnen pakken? We zullen er hoe dan ook vol in kletsen’, aldus de coach.

* Poolster – Mamio 3-2 (3-1). Dennis van Dijk 1-0; Dennis van Dijk 2-0 (strafschop); Johan de Groot 3-0; Abubakar Dahiradi 3-1; Karim Layeb 3-2 (strafschop).

No Replies to "Poolster klopt teleurstellend Mamio"