Enerverende strijd bij MC Delfcross

motorcross001
Met drie coureurs tegelijk over een heuvel jagen levert nog wel eens een bijzonder plaatje op.

Op de baan van motorcrossclub MC Delfcross aan de Oosterlaan in Farmsum is zondag de tweede wedstrijd verreden van het Nederlands kampioenschap motorcross voor rijders tot en met 15 jaar. Zij komen namelijk in actie op de baan van MC Delfcross aan de Oosterlaan.

Alle jeugdklassen waren vertegenwoordigd en rijders uit binnen- en buitenland kwamen hun kunsten vertonen. De competitie telt zestien wedstrijden, gereden door het hele land. De eerste wedstrijd werd in het Zuid-Hollandse Arkel verreden en nu ging de competitie dus verder in Delfzijl. Er kwamen vijf verschillende klassen aan de start, te weten 50cc rijders t/m 9 jaar, 65 cc klein en grote wielen, rijders t/m 12 jaar en de 85cc motoren kleine en grote wielen. Dit zijn de mannen tot 15 jaar.

Het publiek kreeg waarvoor het was gekomen. Ook de jeugdige crossers lieten zien niet voor spektakel terug te deinzen. Er waren mooie wedstrijden te zien, het weer werkte perfect mee en de goed geoliede organisatie zorgde voor een soepel verlopend programma. Na een lange dag vol motorgeweld kon men de balans opmaken en kon er in ieder geval geconcludeerd worden dat de vereniging zichzelf behoorlijk in de kijker had weten te zetten.

Totaal 50cc: 1. Janis Martins Reisuus (Nederland); 2. Bradley Mesters (Nederland); 3. Vince de Haas (Nederland). Totaal 65cc kleine wielen: 1. Dave Kooiker (Nederland); 2. Ivano van Erp (Nederland); 3. Vinnie Guthrie (Engeland). Totaal 65cc grote wielen: 1. Scott Smulders (Nederland); 2. Adam Zsolt Kovacs (Hongarije); 3. Romano Aspers (Nederland). Totaal 85cc kleine wielen: 1. Kristians Freimans (Nederland); 2. Kay Karssemakers (Nederland); 3. Eloy van Rijkevoorsel (Nederland). Totaal 85cc grote wielen: 1. Jeroen Bussink (Nederland); 2. Twan van Essen (Nederland); 3. Loeka Thonies (Nederland).

 

Na afloop van de wedstrijden sprak EemsmondSport met de organisatie van het evenement over het NK en de plannen voor in de nabije toekomst met MC Delfcross.

No Replies to "Enerverende strijd bij MC Delfcross"