Twee keer winst Klimaatgroep Stars

Jan-Thews-Klimaatgroep-Stars-2-Smallsize
Jan Thews van Klimaatgroep Stars 2 beleefde allesbehalve een florissant weekend (foto © Ivo Lint).

Het vlaggenschip van tafeltennisvereniging Klimaatgroep Stars uit Middelstum heeft in Amsterdam met 4-6 van US weten te winnen. De reserves gingen met dezelfde cijfers in Zwolle onderuit. Daar speelden ook de dames. Zij namen een 3-7 overwinning meer naar Noord-Groningen.

Klimaatgroep Stars kwam zaterdag moeilijk uit de startblokken tijdens de lastige uitwedstrijd in Amsterdam tegen de studenten van US. Kopman Tan Anran moest fors bakzeil halen door met 3-0 van Dylan Kret te verliezen. Henk Jan Wils kon het in vier games niet bolwerken tegen Pieter Danes waardoor de Middelstummers na twee gespeelde wedstrijden tegen een 2-0 achterstand aankeken.

Colin Rengers gaf het goede voorbeeld in de derde partij door Angelo Antonietti met 3-0 het nakijken te geven. Daarna kwam de trein van Klimaatgroep Stars in beweging. Anran en Wils pakten de volle winst in het dubbelspel en vervolgens bond Colin Rengers Dylan Kret aan de zegekar en liet Tan Anran opponent Pieter Danes in het stof bijten. Wils won in de laatste partij van de avond knap van Kret en Tan Anran won in drie games van Pieter Danes waardoor de 6-4 overwinning op Amsterdam een feit was. Concurrent voor de titel Salamander won thuis met 8-2 van Hilversum en staat nu drie punten voor op Klimaatgroep Stars, met de aantekening dat de Middelstummers een wedstrijd minder hebben gespeeld.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen Salamanders uit Wateringen en staat voor zaterdag 25 april op het programma. De aanvang is 16.00 uur. Zaterdag 9 mei speelt Klimaatgroep Stars in de kwartfinale van de Inter Cup thuis tegen Charenton uit Frankrijk.

Jan Thews, de student uit Luxemburg die in Groningen psychologie studeert, kende bij de reserves van de Middelstummers een totale offday in Zwolle. Thews, die zijn studie prevaleert boven het spelen van tafeltennis, moest ervaren dat je dan door niet of nauwelijks te trainen weleens tegen een zeperd aan kunt lopen. Dat gebeurde nu dus ook. De kopman van de Middestummers mocht al zijn tegenstanders feliciteren. Bahram Gerami en Thomas Kuijer speelden goed en wisten elk twee van de drie enkelspelpartijen in winst om te zetten. Het tweede team speelt op 25 april thuis tegen Hercules uit Ter Borg en ook dat duel begint om 16.00 uur.

Terwijl de reserves van Klimaatgroep Stars bij de mannen in Zwolle het nakijken hadden, boekten de dames een degelijke 3-7 overwinning op tafeltennis Zwolle. Annewyke Appels was de kwelgeest in Zwolle voor de dames van Klimaatgroep Stars, want zij wist al haar drie enkelspelpartijen te winnen. Tegen zus Charlotte Appels en Jessica Noorda-Van der Lei wisten de vrouwen van  Klimaatgroep Stars (Yvette Gombert, Anine Stegeman en Eline Gras) de volle winst te pakken. Daarmee consolideren de dames uit Middelstum de tweede plaats op de ranglijst in de landelijke tweede divisie van de Nederlandse tafeltenniscompetitie. De Middelstummer dames krijgen op 25 april bezoek van GTTC uit Groningen en beginnen om 18.00 uur.

No Replies to "Twee keer winst Klimaatgroep Stars"