Meiden GAV Unitas weer in actie

Voor een drietal meiden van GAV Unitas stonden zaterdag in de derde divisie twee wedstrijden op het programma. Luna Kraaijenzank, Lisanne Timmers en Marit Hoek konden op de provinciale kampioenschappen in Hoogezand meestrijden en Kraaijenzank kon tegelijk ook in Duiven turnen om zich voor het Nederlands kampioenschap te plaatsen. Een beetje een lastige keuze, maar uiteindelijk koos ze er voor om naar Duiven af te reizen, terwijl haar clubgenoten naar Hoogezand vertrokken.

Het eerste toestel voor de beide Hoogezand-gangers was de balk. Hoek turnde een nette balkoefening maar viel wel twee keer. Haar score was 9.667 punten. Timmers turnde een oefening met een aantal wiebels en een val. Haar score was 10.767 punten. De dames gingen aansluitend naar vloer. Hoek turnde een supermooie  oefening met een score van 13.067 punten. De oefening van Timmers ging ook goed maar hier en daar had ze wat meer slordigheidsfoutjes. Haar score was 11.833 punten.

Het volgende toestel was sprong. Hoek vindt dit kennelijk altijd heel spannend. Tijdens het inturnen weigerde ze een aantal keren de overslag over de pegasus, maar gedurende de wedstrijd liet ze twee mooie overslagen zien en dat leverde haar 10.617 punten op. De eerste sprong van Timmmers was een overslag. Deze ging goed waardoor de tweede sprong moeilijker werd gemaakt. Ze turnde een half in half uit over de pegasus. Haar score kwam uit op 10.817 punten.

Het laatste toestel was de brug. Hoek turnde een nette oefening al durft ze de salto dan ook niet alleen te maken. Ze moest daarbij geholpen worden en dat geeft veel puntenaftrek. Haar score was 10.800 punten. Timmers turnde een mooie brugoefening met een even fraaie score van 12.400 punten. Hoek eindigde uiteindelijk als zevende, terwijl Timmers met haar vierde plek net naast het podium greep. De turnsters die voor haar eindigden waren ook voor de halve finale van het NK geplaatst, dus het niveau lag hoog.

De wedstrijd in Duiven was een van de drie landelijke halve finales. De beste negen turnsters stromen door naar de Nederlands kampioenschap dat eind mei in Leek plaatsvindt.  Kraaijenzank mocht na de algemene warming-up op sprong beginnen. Ze spring half in half uit over de pegasus.

De eerste sprong ging goed. Bij de tweede sprong had ze iets te veel snelheid waardoor ze bij de landing uit balans kwam en de vloer raakte. Dit kostte haar een punt aftrek. Haar eindcijfer op sprong was een 10.775. Een beetje teleurgesteld door haar val moest de knop omgezet worden. Ze moest gewoon vergeten en op de andere drie toestellen knallen. Het tweede toestel was brug. Daar was veel op geoefend en dat was te zien.

Kraaijenzank turnde een supermooie oefening. Ze was dik tevreden een zesde plaats en 13.2 punten. Haar derde toestel was balk. Het lid van GAV Unitas turnt veel pluselementen waardoor het ook weer lastiger is. Ze viel twee keer met een boogje voorover en boogje voor-achterover. Wel tot steun zodat de elementen weliswaar tellen, maar er twee punten aftrek voor de vallen werden genoteerd. Verder liet ze een mooie oefening laten zien. Haar eindcijfer kwam op 10.1 punten.

Als laatste stond de vloeroefening op het programma. Kraaijenzank turnde een mooie oefening. Ze haalde veel plusjes waardoor haar D-score het hoogste was met 6.6 punten. Grote fouten bleven uit, haar eindcijfer was 12.150 punten. Ze eindigde op de achttiende plaats.

In een halve finale kun je je geen fouten permitteren. De cijfers liggen erg dicht bij elkaar en een foutje bepaalt of je wel of niet in de prijzen valt. Kraaijenzank kan met trots terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.
Voor de drie meiden is het wedstrijdseizoen afgelopen. Hoek en Kraaijenzank hebben besloten om met turnen te stoppen. De vereniging bedankt hen voor de mooie en gezellige turnjaren. Timmers gaat zich op het nieuwe seizoen voorbereiden. Voor haar een nieuwe uitdaging, want dan mag ze keuze-oefenstof turnen. Ze is al vol enthousiasme met het aanleren van nieuwe elementen begonnen.

No Replies to "Meiden GAV Unitas weer in actie"