DIO Bedum heeft messen geslepen

Op de lippen van volleybalminnend Bedum ligt sinds enige tijd slechts één vraag. Gaan de heren van DIO Bedum geschiedenis schrijven in Schalkhaar? De deur naar het kampioenschap in de 1e Divisie A staat wagenwijd open. Het team van trainer Nico Huisman heeft in het uitduel tegen SVS aan één set voldoende om de champagnekurken te kunnen laten knallen. 

Voor de supporters van DIO was het misschien leuker geweest dat hun favorieten vorige week al een feestje hadden kunnen bouwen. In de eigen vertrouwde sporthal De Beemden bleef de kans echter onbenut. Naaste concurrent Zaanstad 2 boekte een nipte 3-2 zege op US 2 en dus wist DIO Bedum wat het later die dag moest doen. Een 4-0 overwinning op Sovoco werd gevraagd, maar niet gevonden. Het werd 3-1 voor de Bedumers en dus moest de kampioensvlag nog even in de kast blijven liggen.

De messen zijn echter geslepen. DIO is helemaal klaar voor de alles beslissende wedstrijd in Schalkhaar. Het kampioenschap betekent promotie naar de topdivisie, vrij vertaald het tweede niveau van Nederland. Het vertrouwen is groot bij de titelkandidaat. Huisman liet vorige week weten dat die ene setwinst er ongetwijfeld zou komen.

De uitwedstrijd tegen SVS begint om half vier. Mocht het de Huisman-brigade lukken de titel te pakken, dan zal de terugreis een gedenkwaardige worden. Het gezelschap wordt rond 20.00 uur in Bedum terugverwacht. In de eigen sporthal wacht de volleyballers dan een waardig kampioensfeest.

 

No Replies to "DIO Bedum heeft messen geslepen"