Viboa glipt opnieuw langs SV Bedum

bedumviboa
Maikel Hoorman van SV Bedum heeft een woud aan Winsumer benen om zich heen verzameld. Thomas Kauw (2) is een van hen en in balbezit. Naast hem kijkt Steffen Vader toe en links zijn dat Niels van Dalen (4) en Heinze Andringa (5).

Viboa heeft voor de tweede keer in veertien dagen van SV Bedum weten te winnen. Werd het op tweede paasdag 3-2 voor het team van trainer Zephnad Wattimury, nu zegevierden de geelblauwen met 1-2 op het kunstgras van de thuisclub. De winnende treffer kwam op naam van Wouter Bloem en viel pas in de 90e minuut.

Dat Viboa met niets minder dan een overwinning genegen zou nemen, was op voorhand wel duidelijk. De Winsumers hadden ook geen andere keus, want anders zouden de degradatiezorgen zich alleen maar opstapelen. SV Bedum kon de punten ook wel gebruiken. Sterker nog, een zege zou betekenen dat men definitief in veilige haven zou zijn. Frank Roorda en Erik Setz ontbraken binnen de selectie van trainer René Wollerich. Roorda moest werken terwijl Setz geblesseerd aan de kant bleef. Bij Viboa waren Deni van Dalsem en Serge Fatima niet van de partij.

Een schot van Soeratmin Venema betekende een eerste waarschuwing voor Viboa dat het opletten was geblazen. De openingsgoal zou echter aan de andere kant vallen. In de 18e minuut trok Boye Boonstra de bal vanaf de linkerkant voor de kooi van Richard Gerdes. Spits Kassim Bizimana had een ferme uithaal in gedachten, maar raakte het speeltuig slechts half. De bal hobbelde vervolgens voor de voeten van Marcel Pannekoek, die het leer eenvoudig tegen het nylon wist te schuiven: 0-1.

Bizimani viel na een dik half uur uit met een hamstringblessure en liet zich door Flaviou Fatima vervangen. Dat was overigens niet het meest opmerkelijke moment. Die twijfelachtige eer kwam trainer Wollerich toe. De oefenmeester werd, op advies van assistent-scheidsrechter Persson door scheidsrechter Gils met rood achter de omheining gestuurd. Hij zou te vaak buiten het daarvoor bestemde vak hebben gecoached en kon inrukken.

bedumviboa2In de 37e minuut lag de gelijkmaker in het doel van Cedric Tillema. De sluitpost verkeek zich volledig op een indraaiende vrije trap van Soeratmin Venema: 1-1. De conclusie van drie kwartier voetbal was eenvoudig. SV Bedum was voetbalend de betere ploeg en wist vooral middels spelhervattingen gevaar te stichten. Het had echter teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Viboa daarentegen sprong een stuk efffectiever om met de weinige mogelijkheden die het kreeg.

Vlak na de doelwisseling wist de ijverige Thomas Kauw er tussenuit te knijpen. Hij zette teamgenoot Bloem aan het werk, maar diens inzet vloog naast. Aan de andere kant was een schot van Eddy Koopman niet moeilijk genoeg om Tillema te verontrusten. Een vrije trap van Venema was gevaarlijk genoeg, maar werd door iedereen gemist. Via een Bedumer been viel een inzet van Wouter Bloem hoog in de doelmond waarna Heinze Andringa doelman Gerdes in het luchtduel met bal en al over de doellijn duwde. De treffer werd uiteraard geannuleerd.

De Bedumers probeerden de gashendel open te trekken. Assistent-trainer Remy van der Wal haalde verdediger Ronald Bosker naaar de kant en liet aanvaller Jake Smit opdraven. Bij Viboa verscheen Rick Schaaphok voor Boye Boonstra in het veld en daarmee waren de bedoelingen wel duidelijk. Beide ploegen wilden meer dan een remise, maar gaandeweg het tweede bedrijf zakte het niveau van de wedstrijd en leken de teams toch op een gelijkspel af te stevenen.

Totdat de 90e minuut was aangebroken. SV Bedum verdedigde, geheel onnodig, wild uit en leverde de bal zomaar bij Hans Zwakenberg in. Hij kapte en draaide, leek zelf te gaan schieten, kwam niet helemaal goed uit en besloot de bal naar Wouter Bloem af te schuiven. Het presentje werd op de juiste wijze getaxeerd en met een bekeken schuiver tot doelpunt gepromoveerd: 1-2. En zo kreeg de derby toch nog een onverwachte winnaar.

‘Het is een smerige overwinning, maar ik maal er niet om. We hebben door deze zege de veilige tiende plek in handen en dat is wat we willen’, vertelde Wattimury na afloop van het duel. Zijn collega Wollerich had een gelijkspel wel terecht gevonden. ‘Die tweede goal van Viboa mag natuurlijk nooit vallen. We zullen de komende weken nog even flink aan de bak moeten.’ Over de rode kaart zei de coach: ‘Ik heb niets gezegd. De assistent vond alleen dat ik te vaak buiten mijn vak had gestaan en dat ze me daarvoor gewaarschuwd had. Om daar meteen rood voor te geven is erg ver gezocht.’

* SV Bedum – Viboa 1-2 (1-1). Marcel Pannekoek 0-1; Soeratmin Venema 1-1; Wouter Bloem 1-2

No Replies to "Viboa glipt opnieuw langs SV Bedum"