Klimaatgroep Stars neemt voorschot op titel

Klimaatgroep Stars heeft zaterdag een voorschot genomen op het kampioenscchap in de eerste divisie. De Middelstummer tafeltennisssers verpletterden thuisclub Hilversum. De gastheren werden in een mum van tijd door het trio Tan Anran, Jan Tammenga en Henk Jan Wils op een 10-0 nederlaag getrakteerd. De reserves van Klimaatgroep speelden binnen een etmaal gelijk en verloren een wedstrijd. De dames deelden de punten met Trias uit Twello.

De focus van het vlaggenschip was in Hilversum was zo goed dat Colin Rengers zich geen zorgen hoefde te maken en zich rustig kon concentreren tijdens zijn stage met het Nederlands juniorenteam in Frankrijk. Tan Anran, Jan Tammenga en Henk Jan Wils namen de honneurs waar en deden dat op overtuigende wijze. Het team van coach Gert Stulp dat zo graag kampioen van de eerste divisie wil worden, kende het belang van deze wedstrijd maar al te goed.

 

Concurrent Salamanders uit Wateringen stond voor aanvang van het duel in Hilversum drie punten voor op Klimaatgroep Stars maar dat had nog een wedstrijd tegoed en dat was het duel in en tegen Hilversum. Na de 3-0 voorspong in de wedstrijd zou ieder punt daarna een voorsprong op de ranglijst opleveren en die kans grepen de Middelstummers met beide handen aan.

Door de eclatante 10-0 zege lijkt de thuiswedstrijd tegen Salamanders van komend weekend een formaliteit. De mannen uit Wateringen moeten in Middelstum met 9-1 winnen wil men zich kunnen tot kampioen in de landelijke  divisie van het tafeltennis. Uiteraard zal Klimaatgroep Stars dit niet toestaan en zullen trainer/coach Anne Vlieg en coach Gert Stulp er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de benodigde punten en het zo felbegeerde kampioenschap worden behaald.

Voorzitter Jan Boerma heeft inmiddels kunnen oefenen met het uitreiken van de bloemen want het zevende seniorenteam het eerste jeugdteam van Midstars werden dit weekend al kampioen. Het alles beslissende duel tegen Salamanders begint zaterdag om vier uur. Op zaterdag 9 mei spelen de Middelstummers in de kwartfinale van de Inter Cup thuis tegen Charenton uit Frankrijk.

Klimaatgroep Stars 2 kent een zeer wisselvallig seizoen. Ondanks het feit dat het team uit vier spelers bestaat, lukte het deze competitie niet om met een volwaardig team aan de start te verschijnen.  Men heeft om die reden veel punten gemorst en degradatie is onafwendbaar. Zowel tijdens de inhaalwedstrijd tegen Entac, afgelopen vrijdag in Enschede, als de uitwedstrijd van zaterdag in Hoorn tegen Disnierats werden met een invaller gespeeld.

Zo mocht wedstrijdsecretaris Johan de Hek tegen Entac op tweede divisie-niveau acteren en Richard Roossien, inmiddels standaardinvaller bij Klimaatgroep Stars 2, beproefde zijn geluk in Hoorn. Beide invallers bleven met lege handen achter. Jan Thews, Thomas Kuijer en Bahram Gerami zorgden in beide wedstrijden voor de punten. Vooral de hattrick van Jan Thews in Enschede was knap. Het duel tegen Entac eindigde in 5-5 en Disnierats zegevierde met 8-2. In de sportzaal aan de Coendersweg staat zaterdag om vier uur het duel tegen Hercules uit Ter Borg op het programma.

De dames van Klimaatgroep Stars kwamen in Zwolle een puntendeling (5-5) overeen met Trias. Ze konden ontspannen spelen, aangezien de eerste plaats niet meer gehaald kon worden. Eenmaal in Twello aangekomen bleek niets minder waar. De ontspanning was ver te zoeken en het leek meer op mentale oorlogvoering dan op een wedstrijd tafeltennis. Gelukkig wisten Anine Stegeman, Yvette Gombert en Eline Gras alle drie de eerste wedstrijd binnen te slepen. De dubbel werd door de dames uit Twello gewonnen.

Vervolgens was het de beurt aan Gras. In deze spannende vijf games raakte Gras geïntimideerd door het mentale spel aan de zijkant en doordat de tegenstander het nodig vond om een aantal keren heel hard met haar hand op tafel te slaan. Gras, die al een tijdje niet lekker in haar vel zit, verloor hierdoor haar concentratie. Trillend achter de tafel ging het punt met 14-12 naar de tegenstander. Daarna was Stegeman aan de beurt. Ze had veel spanning opgebouwd door de eerdere wedstrijd van Gras. Zij wist dit positief in een overwinning om te zetten. Ook Gombert wist de rust te bewaren en zich helemaal af te sluiten van wat er om haar heen gebeurde. Zij haalde nog een punt binnen voor Klimaatgroep Stars.

Daarna was het weer de beurt aan Gras, welke met veel tegenzin naar de tafel ging. Uiteindelijk kwamen er weer vijf games en gaf Gras het punt weg. Ook Stegeman en Gombert wisten hun laatste wedstrijd niet te pakken. Stegeman was de motivatie kwijt en Gombert verloor de wedstrijd in de vijfde game. De eerstvolgende en tevens laatste thuiswedstrijd van het seizoen brengt de Middelstummers zaterdag achter de tafel tegen GTTC Groningen. De eerste schermutselingen zijn om 18.00 uur.

No Replies to "Klimaatgroep Stars neemt voorschot op titel"