Historisch kampioenschap DIO Bedum

diobedumkampioen
Het verlies tegen SVS deed niets aan de feestvreugde af. DIO was kampioen en dat wilden iedereen wel even laten weten.

Het is het eerste herenteam van volleybalvereniging DIO uit Bedum gelukt om kampioen van de Eerste Divisie A te worden. Voor het eerst in de historie promoveren de mannen naar het een na hoogste niveau van Nederland. De uitwedstrijd tegen SVS uit Schalkhaar werd zaterdag overigens wel met 3-2 verloren.

Een bus met supporters begeleidde de Bedumers  op hun trip naar Schalkhaar. De mannen van Nico Huisman hadden aan één set genoeg om het kampioenschap binnen te halen. De coach begon voor een groot gedeelte met zijn vaste spelers aan de wedstrijd. Dat waren Jan Bakker, Thijs Homan, Nico Hoekstra, Gerben Geertsema en Tobias Havinga. Alleen Michael ter Veer begon in plaats van Jochem van Diepen.

DIO had in de beginfase van het duel last van zenuwen en dat was ook aan het spel te merken. De Bedumers waren in de eerste set een beetje zoekende. Uiteindelijk wisten ze wel het gat te slaan dat nodig was om de set te kunnen winnen. Met een doortikbal van spelverdeler Thijs Homan werd de set met 20-25 binnen gesleept en kon het feestje al gevierd worden. Het kampioenschap was immers binnen.

Na een korte fase van uitbundigheid konden beide partijen door met de wedstrijd. Huisman gooide het team meteen om zodat iedereen speeltijd kreeg. Deze grote verandering zorgde er wel voor dat DIO in de tweede set de weg volledig kwijt was. SVS sloeg meteen een gat van zeven punten. Het lukte de Bedumers dan ook niet meer om dichterbij te komen. De tweede set ging met 25-16 naar SVS.

Dezelfde zes spelers moesten zich revancheren voor de verloren tweede set. En dat deden de mannen dan ook. Het spelverloop was compleet het tegenovergestelde van de voorgaande set. DIO was de bovenliggende partij en liet SVS niet in zijn spel komen.  De derde set werd op een overtuigende wijze met 13-25 door de kersverse kampioen gewonnen.

De vierde set was vervolgens weer voor SVS (25-19) en de beslissende vijfde set ging uiteindelijk ook naar de gastheren uit Schalkhaar, en wel met 15-8. Ondanks de nederlaag werd er toch feest gevierd. Niet alleen in Schalkhaar, maar ook in de bus. Eenmaal weer in Bedum gearriveerd werden de heren met stadionfakkels en confettikanonnen door de achtergebleven volleyballiefhebbers begroet en werd het kampioensfeest in sporthal De Beemden voortgezet.

Volgend seizoen zal DIO-Bedum in de Topdivisie van Nederland spelen. Het is een competitie die zich voornamelijk in het midden en zuiden van het land afspeelt. Het is een nieuwe en mooie uitdaging voor de mannen die dit seizoen hebben laten zien wat ze in huis hebben.

* SVS Schalkhaar – DIO Bedum 3-2. Setstanden 20-25, 25-16, 13-25, 25-19 en 15-8.

No Replies to "Historisch kampioenschap DIO Bedum"