Stedum maakt einde aan goede serie SIOS

Stedum heeft zaterdag een einde gemaakt aan de ongeslagen status van SIOS. De Sauwerders hadden sinds 25 oktober niet meer verloren. Na een 0-1 achterstand maakten de gebroeders Tiemen en Diederik Dijk beiden een doelpunt waardoor Stedum uiteindelijk verdiend met 2-1 van de gasten wist te winnen.

Twaalf wedstrijden lang was SIOS een schier onneembare veste geworden. Tien keer wisten de Sauwerders te winnen, twee keer werd er gelijk gespeeld. Er was Stedum alles aan gelegen om een einde aan deze indrukwekkende serie te maken. In de eerste helft was SIOS de bovenliggende partij en liet het bij vlagen prima voetbal zien. De gasten kwamen na een klein half uur dan ook terecht op voorsprong. Na een pass vanuit het middenveld stond Jacob de Haan plots vrij voor doelman Wesley de Waal en liet de sluitpost met een bekeken schuiver in de verre hoek kansloos: 0-1.

Stedum kwam voor rust in aanvallend opzicht niet in het stuk voor, maar wist desondanks op gelijke hoogte met SIOS te komen. Na een goed lopende aanval belandde de bal voor de voeten van Diederik Dijk. Hij krulde de bal met zijn linkerbeen keurig in de verre bovenhoek en liet de doelman kansloos: 1-1

Op slag van rust kreeg Stedum zelfs de mogelijkheid om op voorsprong komen. Na goed voorbereidend werk van Robbert Slager, kon Johan Maring in kansrijke positie de ploeg langs SIOS schieten, maar succes bleef achterwege.

Na rust was het spel van SIOS wat minder en kwam Stedum steeds beter in de wedstrijd. Dat resulteerde vervolgens in een voorsprong. Tiemen Dijk schoot een vrije trap messcherp richting het drukbezochte zestienmetergebied van de bezoekers. Waar de doelman erop rekende dat de bal met het hoofd werd getoucheerd ging de bal in één keer in de verre hoek: 2-1.

Hierna zette SIOS alles op alles. De achterstand moest weggepoetst worden. De aanvallende intenties resulteerden in grote ruimtes in de Sauwerder defensie. Stedum was met Jacco Santing en invaller Matthijs Colstee nog dicht bij de 3-1, maar ook nu bleef de genadeklap uit maar de spanning aanwezig. SIOS was nog een paar keer gevaarlijk, maar stuitte andermaal op doelman Wesley de Waal.

Toen de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd had gefloten, was de opluchting in het kamp van Stedum groot. Eindelijk werd er weer een keer gewonnen en deze keer was dat notabene tegen een titelkandidaat geweest.

Bij SIOS stonden de gezichten minder vrolijk. Door de nederlaag lijken de mannen uit Sauwerd geen aanspraak meer op de titel te kunnen maken. Met nog twee speelrondes bedraagt het gat met koploper SGV uit Schildwolde nu vijf punten. Zaterdag speelt Stedum tegen het nog puntloze KRC.

* Stedum – SIOS 2-1 (1-1). Jacob de Haan 0-1; Diederik Dijk 1-1; Tiemen Dijk 2-1

No Replies to "Stedum maakt einde aan goede serie SIOS"