Middelstummer tafeltennissers kampioen

kampioensfoto klimaatgroepstars
Op de foto vanaf links (boven) Anne Vlieg trainer/coach), Harry Vaatstra (directeur/eigenaar Klimaatgroep Holland), Gert Stulp (coach) en Tan Anran. Onder Colin Rengers, Henk Jan Wils en Jan Tammenga.

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum zijn zaterdag, ondanks een 4-6 nederlaag tegen Salamanders kampioen van de eerste divisie B geworden. Het kampioensteam werd door voorzitter Jan Boerma uitgebreid in de bloemetjes gezet.

Salamanders was tot zaterdag nog de enige oveergebleven concurrent voor  het team van coach Gert Stulp. De ploeg uit Wateringen zou echter van hele goede huize moeten komen om het kampioensfeestje van de Middelstummers te verstieren. Door de uitstekende 10-0 overwinning die Klimaatgroep Stars vorige week op Hilversum wist te boeken, leek het behalen van het kampioenschap een formaliteit.

Salamanders wenste hier op voorhand niet aan mee te werken. Tan Anran was ook in Middelstum niet opgewassen tegen de kopman van Wateringen en verloor in de eerste partij van de middag, al waren de verschillen klein, met 3-0 van Jamshid Sedigh die daardoor zijn ongeslagen status wist te handhaven. Colin Rengers won in de tweede partij knap van Siem van der Valk waarvan Rengers in de heenwedstrijd nog verloor. Hij trok de stand in de wedstrijd daarmee in evenwicht: 1-1.

Het in groten getale opgekomen publiek ging er nu echt goed voor zitten want Klimaatgroep Stars had nog slechts één punt nodig om het felbegeerde kampioenschap binnen te halen. Maar dat ene punt liet lang op zich wachten. Henk Jan Wils verloor in de vijfde en beslissende game met 9-11 van Tim Knops en ook in het dubbelspel konden Wils en Tammenga niet het verschil maken.

Aan Rengers de taak om Jamshid Sedigh beentje te lichten. Een op voorhand onmogelijke opdracht tegen de beste speler van de eerste divisie. Rengers kwam een heel eind. Het werd de beste partij die er dit seizoen in Middelstum is gespeeld, met spectaculaire rally’s en kwalitatieve hoogstandjes. Pas bij een 13-15 stand in de vierde game gaf Rengers zich gewonnen. Tan Anran deed vervolgens waar iedereen voor was gekomen en pakte het kampioenspunt. Tegen Knops deed Anran dat met verve. Hij liet zijn tegenstander kansloos. Klimaatgroep Stars had het kampioenschap eindelijk binnen en dus konden alle remmen los..

De bloemen werden uitgereikt de interviews met de pers gehouden en Klimaatgroep Stars kan zich nu voorbereiden op de promotiewedstrijd die zaterdag in Veenendaal wordt georganiseerd en waar de mannen uit Middelstum met de nummers twee en drie van de eredivisie B en de kampioen van de eerste Divisie A om één promotieplaats naar de eredivisie mogen strijden. Het duel in Veenendaal begint om 13.00 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd van de kersverse kampioen staat voor zaterdag 9 mei gepland. Dan speelt men de kwartfinale van de Inter Cup tegen het Franse Charenton. De aanvang is 16.00 uur.

De reserves van Klimaatgroep Stars wisten met 6-4 van kampioen Hercules te winnen, maar degraderen wel. Het seizoen van de Middelstummers tekende zich door pieken en diepe dalen. De winst tegen de ploeg uit het Gelderse Ter Borg was mooi meegenomen, maar ook niet meer dan dat. De gasten traden slechts aan met twee spelers waardoor Klimaatgroep Stars automatisch al met 3-0 voor stond. Bahram Gerami en Thomas Kuijer voegden daar ieder nog een zege aan toe en ook in het dubbelspel waren beide spelers succesvol. De 6-4 zege was een pleister op de wond want de Middelstummers eindigden het seizoen in mineur en degraderen naar de derde divisie.

De dames van Klimaatgroep Stars hebben het seizoen met een gelijkspel afgesloten. De streekderby tegen GTTC uit Groningen eindigde in 5-5. Linda van der Veen was de gevierde vrouw aan de kant van de Middelstummers door in al haar enkelspelpartijen ongeslagen te blijven. Yvette Gombert en Anine Stegeman voegden elk een punt aan de zege toe. Met deze remise is Klimaatgroep Stars op de tweede plaats in de landelijke tweede divisie geëindigd en dat is een knappe prestatie.

No Replies to "Middelstummer tafeltennissers kampioen"