Appingedam E2 weer kampioen

AppingedamE2
Op de kampioensfoto staan vanaf links: Martin van Wanrooij (trainer/coach), Abidin Yüksek, Amine Boukil , Bram van Dijken,  Julian Tap, Tyrell Strik, Morrisson Sodiko, Dyant Meijer, Roos van Delden, Merijn Coops, Bram Kamminga en Raimond Coops (trainer/coach).

De E2-junioren van voetbalvereniging Appingedamzijn zaterdag weer kampioen geworden. Afgelopen najaar pakten ze de titel in de tweede klasse, nu bleken ze ook in de eerste klasse van de voorjaarsreeks de sterkste te zijn. De Damsters moesten tegen Winsum E2 spelen en minimaal een gelijkspel afdwingen om de eerste plaats veilig te stellen. Dit is ze gelukt met een dik verdiende 4-1 overwinning.

De eerste helft was alles nog spannend. Appingedam kwam al snel voor door een mooie voorzet van Morrisson Sodiko op Tyrell Strik die beheerst 1-0 scoorde. De rust brak aan met een 2-1 voorsprong. Nog niets was zeker, maaar toen er na de rust 3-1 werd gescoord, kwam er wat lucht. Appingedam ging rustiger voetballen en uiteindelijk kwam de 4-1 op het bord. De overwinning was binnen en de titel dus ook. Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen. Hoedjes en bloemen werden op het veld uitgedeeld, waarna het gezelschap met kleren en al onder de douche sprong en verder feestte.

Appingedam E2 is, met nog twee wedstrijden te gaan, zonder puntverlies kampioen geworden met 18  punten uit 6 wedstrijden. Dat is een puike prestatie en een compliment waard. De spelers kregen allemaal een beker en een T-shirt ter herinnering aan dit kampioenschap en dat met dank aan Betto Meijer en Stanley Strik.

No Replies to "Appingedam E2 weer kampioen"