Prima resultaten GAV Unitas in Winsum

turnstersunitas
De meiden die aan de wedstrijd in Winsum hebben meegedaan. Kim Bijlsma, Alicia Bethlehem, Jamie gloudemans Marre Tuininga, Yvon van Alteren, Lisanne Swart en Mia Meertens. Op de foto ontbreken Lianne Molenberg, Sophie Bierema en Lucy de Groot.

Een tiental meiden van GAV Unitas uit Usquert heeft zaterdag aan de tweede voorwedstrijd van de KNGU NTS C meegedaan. Deze vond plaats in Winsum. De eerste vier meisjes begonnen in de tweede wedstrijd. Lucy de Groot en Mia Meertens deden mee in de groep mini instap R2 op baan A. In deze groep deden totaal tien meisjes mee. Op baan B deden Kim Bijlsma en Lianne Molenberg mee in de groep pupil 1 D3. Zij moesten tegen tweeëntwintig andere meisjes in dit niveau aantreden.

Voor De Groot en Meertens was het hun eerste turnwedstrijd. Ze stonden een beetje onwennig in de grote zaal met heel veel andere meisjes. Na de officiële opening begonnen de meiden in beide banen op de lange mat. Vervolgens naar sprong, brug en als laatste toestel de balk. De meiden turnden een prima wedstrijd, ze maakten geen grote fouten. Uiteindelijk kwam het duo net niet op het podium terecht. Voor hen was de vierde plaats weggelegd. Bijlsma eindigde net achter Molenberg op de vijfde plaats en De Groot eindigde op de achtste  plaats.

In de derde wedstrijd deed Jamie Gloudemans mee in baan A , groep pupil 2 D3. In totaal deden in dit niveau dertien meisjes mee. In baan B deden Lisanne Swart (instap D3) en Alicia Bethlehem, Marre Tuininga, Sophie Bierema en Yvon van Alteren (mini instap D3) mee. Swart moest tegen achttien andere meisjes en in de groep mini instap D3 deden zestien meisjes mee.
Ook voor Van Alteren, Tuininga, Bierema en Bethlehem was het de eerste keer dat ze aan een turnwedstrijd meededen. Ze vonden het erg spannend.

Vooraf was de vraag of Gloudemans aan deze wedstrijd kon meedoen. Een paar weken geleden was ze tijdens de training behoorlijk aan haar knie geblesseerd geraakt. Maar Gloudemans wilde dolgraag meedoen. Ruim een week geleden begon ze rustig met trainen en moest maar afwachten hoe het tijdens de wedstrijd zou gaan. En ze liet zien weer op niveau mee te kunnen. Op sprong, brug en balk was ze de beste van alle meisjes. Op vloer eindigde ze als derde. Maar met twee punten voorsprong eindigde ze wel op de eerste plaats.

Lisanne Swart begon op sprong. Haar sprong werd laag gejureerd. Maar daarna ging het heel goed. Op balk eindigde ze als derde, ze kreeg het tweede cijfer op brug en het hoogste cijfer op vloer. Hierdoor eindigde ze op de tweede plaats.

De jongste meisjes begonnen op balk. Dit deden ze keurig. Vervolgens gingen ze naar de lange mat. Hier werden wat foutjes gemaakt. Van Alteren viel twee keer en Tuininga een keer. Dit kost per keer een punt aftrek. Bethlehem had een keurige oefening en scoorde het hoogste cijfer. Als derde toestel was er de sprong. Deze ging bij alle vier de meiden goed.

Als laatste toestel stond de brug op het programma. Hier hadden Tuininga en Van Alteren een beetje hulp nodig en vergaten Van Alteren en Bierema bijna streksprong halve draai. Hierdoor waren hun cijfer iets lager. Bethlehem had een keurige brugoefening en behaalde ook hier het hoogste cijfer. Zij eindigde daardoor op de eerste plaats  plaats, Bierema eindigde als achtste, Tuininga als elfde en Van Alteren als dertiende.

De meisjes gingen voor de dagprijzen en de helft van iedere groep plaatste zich voor de provinciale kampioenschappen op 16 mei in Uithuizen. Daar mogen Mia Meertens, Lianne Swart, Kim Bijlsma, Jamie Gloudemans, Lisanne Molenberg, Alicia Bethlehem en Sophie Bierema om de titels strijden. Nienke Lambers en Celine Veening hadden zich hier al voor geplaatst.
Linda Uilhoorn, Sandra Bosman, Marian Bakker en assistent Marit Hoek begeleidden de meiden deze dag tijdens de wedstrijd. Ze kijken terug op een zeer geslaagde dag en wensen de meisjes veel plezier en succes in Uithuizen.

No Replies to "Prima resultaten GAV Unitas in Winsum"