Na titel ook promotie Klimaatgroep Stars

Kampioensfoto tafeltennis
Op de foto spelers, coaches, sponsor en supporters van Klimaatgroep Stars uit Middelstum (foto © Ivo Lint, TTV Midstars).

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben een week na het behalen van de titel in de eerste divisie ook promotie naar de eredivisie afgedwongen. Het vierluik in Veenendaal, met als inzet één plek in de eredivisie, werd zaterdag succesvol afgesloten en dus was het opnieuw feest voor de coaches Anne Vlieg, Gert Stulp en hun mannen.

De nati0nale tafeltennisbond NTTB had een bijzondere constructie bedacht waarin de kampioenen van de eerste divisie niet rechtstreeks zouden promoveren naar de eredivisie, maar in een vierluik om een plek in de eredivisie zouden strijden. Klimaatgroep Stars trof het niet tijdens de loting in Veenendaal, waar de plaatselijke tafeltennisclub SKF als gastheer optrad. Men moest meteen aantreden tegen Pecos uit Oegstgeest. Op papier was dit het beste team met oud-Nederlands kampioen Casper ter Luun in de gelederen.

Coach Gert Stulp en trainer/coach Anne Vlieg hadden de spelers echter uitstekend geprepareerd. Dat Ter Luun voor de Middelstummers een maatje te groot zou zijn, was op voorhand bekend dus moesten de punten gepakt worden tegen de nummers twee en drie van Pecos en dat gebeurde dan ook. Tan Anran had het zwaar tegen Antony Nader. Hij staat bekend als de hardhitter van Pecos met een flitsende backhand. In een uiterst spannende openingspartij trok Anran in de vijfde en beslissende game (11-8) de wedstrijd naar zich toe.

Colin Rengers was daarop in de eerste twee games volledig kansloos tegen Ter Luun maar vocht zich in de derde game goed terug. Ter Luun was in de verlenging van deze game net te sterk: 13-11. Jan Tammenga moest in de derde partij van deze ontmoeting van Ronald Waterreus zien te winnen. Tammenga startte messcherp en het derde punt van de game was van wereldklasse. Hij sloeg de bal van achter zijn rug snoeihard langs Waterreus.  Niet alleen de supporters van Klimaatgroep Stars, maar iedereen in de tafeltennishal in Veenendaal ging volledig uit zijn bol.

De toon was gezet. Ter Luun won vervolgens volgens verwachting van Tan Anran (3-1) en na de 2-2 tussenstand in de wedstrijd was het aan Colin Rengers om in de beslissende partij van de wedstrijd tegen Antony  Nader de finaleplaats in deze final four-competitie veilig te stellen. Rengers deed dat met verve, al was het geen gemakkelijke klus. De youngster liet echter zien dat de vele trainingsuren die hij maakt het team geen windeieren legt. Rengers verpletterde Nader en won afgetekend met 3-0. Er was daarna nog een horde op weg naar de eredivisie. Die heette Scyedam uit Schiedam. Dat won in de andere halve finale met 3-2 van Red Stars uit Venray, de kampioen van de eerste divisie A.

Anne Vlieg en Gert Stulp hadden besloten om Colin Rengers in de finale tegen kopman Nermin Smajic te laten starten. Een dappere keuze. Het publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld waar de vonken vanaf sprongen. De strijd ging tot 2-2 gelijk op en er moest een vijfde game aan te pas komen om het duel te beslissen. Rengers kwam met 5-1 achter te staan bij het wisselen van tafelhelft.

Smajic liep daarna uit naar 8-3 en speelde een ogenschijnlijk gewonnen wedstrijd. Rengers richtte zich echter op en sloeg de ene fraaie bal na de andere. In een zinderend slotakkoord wist hij de achterstand weg te poetsen en de confrontatie ver in de verlening van de vijfde game te winnen: 15-13. De tweede verassing van de dag was een feit. Tan Anran won vervolgens met 3-1 van Laurens van Raadshooven en het was aan Jan Tammenga om de promotie naar de eredivisie te bewerkstelligen. Tammenga deed dat koel en berekenbaar door tegenstander Jeroen Bastiaansen gedecideerd met 3-0 naar huis te sturen.

Het gejuich barstte los in Veenendaal waar de supporters van de Middelstummers zich massaal lieten horen. Voorzitter Jan Boerma reikte de champagne uit en hoofdsponsor Harry Vaatsta had nog een surprise voor spelers, coach, trainer en voorzitter van de stichting talentontwikkeling toptafeltennis Groningen.

Komend weekeinde staat de koele realiteit weer voorop. Dan speelt Klimaatgroep Stars in de iegen zaal aan de Coendersweg de kwartfinale van de Inter Cup tegen het Franse Charenton. het duel begint om vier uur.

 

 

 

 

 

No Replies to "Na titel ook promotie Klimaatgroep Stars"