Stedum sluit seizoen af met zege

Het eerste elftal van Stedum heeft het seizoen afgesloten met een 3-1 zege op Harkstede. De gasten waren al in het bezit van de eerste periode en liet zaterdag zien dat het niet per se met de punten naar huis wilde afreizen. Stedum wou daarin tegen de wedstrijd wel winnen en zo het seizoen nog redelijk af te kunnen sluiten. Nadat Tiemen Dijk met een knappe goal Stedum aan de leiding had gebracht, schoot Jacco Santing de thuisclub in de tweede helft naar de overwinning.

Het ging zaterdag niet alleen om de verrichtingen binnen de lijnen. De dag dat stond namelijk ook in het teken van afscheid nemen. De inmiddels 43-jarige libero Klaas Lubbers neemt na zeven seizoenen in het eerste elftal van Stedum te hebben gespeeld afscheid van de mannen van trainer Leendert Nieborg en gaat vanaf volgend seizoen het derde elftal versterken.

Ook heeft aanvoerder Ferdi de Jonge te kennen gegeven volgend seizoen een stapje lager te willen gaan voetballen. Ferdi de Jonge speelt al sinds het seizoen 1999-2000 in het eerste elftal en heeft er al zeventien seizoenen in de hoofdmacht op zitten. Een aderlating is het vertrek van de 20-jarige Tiemen Dijk. Hij heeft besloten om vanaf volgend seizoen bij het inmiddels naar de derde klasse gedegradeeerd SC Loppersum te gaan voetballen.

Nieborg zal volgend seizoen dus met een verjongd elftal in de vijfde klasse uitkomen. Voor sommige spelers was dit seizoen het eerste jaar in het eerste elftal. Zij hebben er veel van opgestoken. Stedum zal verstrekt worden met enkele spelers van SJO STEO A1 en hoopt volgend seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen. De club bedankt alle supporters die het team bij de thuis- en uitwedstrijden hebben gesteund. Het eerste elftal gaat eind mei nog naar Ameland waarna men het vizier op volgend seizoen kan richten.

No Replies to "Stedum sluit seizoen af met zege"