Charenton te sterk voor Klimaatgroep Stars

Het was de tafeltennissers van Klimaatgroep Stars zaterdag in Middelstum niet gegund om, in een goed gevulde sportzaal met zo’n tachtig toeschouwers, een fantastisch seizoen te bekronen met een finaleplaats in de Inter Cup-competitie. Het Franse Charenton, uitkomend in de vierde Franse divisie, was een maatje te groot voor de thuisclub. De Franse competitie is veel sterker dan de Nederlandse, dus dat het een spannende wedstrijd zou worden was op voorhand bekend. In Frankrijk beoefenen 300.000 mensen de tafeltennissport in Nederland is dat slechts een tiende van dat aantal.

Anne Vlieg en Gert Stulp kozen ook deze keer voor talentontwikkeling en zo mochten zowel Colin Rengers als Shuohan Men samen met nestor Jan Tammenga de arena betreden. Henk Jan Wils vormde samen met Tammenga het koppel in het dubbelspel. Een Inter Cup wedstrijd gaat om vier gewonnen partijen een best of seven. Shuohan Men verscheen als eerste achter de tafel tegen Laurent Oribes. In een spannend duel trok Oribes net aan het langste eind door de vijfde en beslissende game met 11-6 te winnen.

Colin Rengers speelde vervolgens goed tegen Olivier Bernard en trok de wedstrijd weer in evenwicht. Jan Tammenga had het vervolgens zwaar tegen de kopman van de Fransen Julien Autret die over een zeer goede service beschikt, Tammenga moest alle zeilen bijzetten om deze service goed te kunnen retourneren. In een wedstrijd met twee close games (12-10 voor de Fransman en 13-11 voor Tammenga) was het Autret die met de zege aan de haal ging.

Scherprechter
Het dubbelspel werd de scherprechter in Middelstum. Klimaatgroep Stars moest deze partij winnen want een 3-1 achterstand zou funest zijn tegen dit sterke Franse team.  Henk Jan Wils en Jan Tammenga startten stroef en de Fransen namen een 2-0 voorsprong. Daarna rechtte de mannen van Klimaatgroep Stars de rug en kwamen langszij (2-2) in de vijfde beslissende game die volgde steeg de spanning tot een hoogtepunt maar vooral Jan Tammenga, die altijd als een ware kopman de strijd aangaat, begon nu te verkrampen. Het hoofd wilde wel maar de uitvoering ontbrak. Charenton won de zo belangrijke game en nam een 3-1 voorsprong in de wedstrijd.

Het beslissende punt voor de Fransen werd binnengehaald door Laurent Oribes. Oribes was in zijn toptijd de nummer 14 van Frankrijk en dat liet de Fransman zien in zijn partij tegen Colin Rengers. Met supersnelle en harde forehandballen werd Rengers over de knie gelegd en daarmee opende Oribes voor Charenton de deur naar de finale four finale in Verona (Italie).

No Replies to "Charenton te sterk voor Klimaatgroep Stars"