Corenos pakt winst in slotduel

corenoswesterlee
Arjen Tamsma (links) probeert zich Kevin Meis van Westerlee van het lijf te houden.

Corenos heeft zijn laatste competitieduel in winst weten om te zetten. Op het eigen veld in Roodeschool werd Westerlee met een 3-2 nederlaag naar huis gestuurd. De gasten verloren na rust een mannetje. Hans Leenders kreeg toen zijn tweede geel en kon vertrekken.

Het duel had eigenlijk niets meer om het lijf. Beide teams hadden zichzelf al veilig gespeeld en dus kon er vrijuit gespeeld worden. De straffe wind maakte goed voetbal op voorhand al onmogelijk en ook de elftallen leken het publiek niet te willen vermaken.

Corenos opende het bal in de 12e minuut. Het was in het strafschopgebied van Westerlee een wirwar van armen en benen en uiteindelijk rolde de bal door toedoen van Kevin Haan tegen het nylon. Doelman Wilfred Meulenbelt had het nakijken: 1-0.

De gasten moesten al vrij snel wisselen. Patrick Smit kon vanwege een knieblessure niet verder en liet zich door Jimmy Kruize vervangen. Westerlee raakte hierdoor geenszins verzwakt. Kevin Meis was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar raakte slechts de paal. Waar hij niet slaagde, was Jan Jager wel succesvol. Hij kopte raak uit een corner. Doelman Knot zag er allesbehalve goed uit bij dat moment. Hij liet de ogenschijnlijk gemakkelijk op te pakken bal door zijn vingers glippen: 1-1. Westerlee bewees zichzelf vervolgens een prima dienst toen Jan Willem Evers alleen voor Knot opdook en voor de 1-2 ruststand tekende.

De tweede helft was van een nog minder niveau dan het eerste bedrijf. Toch viel er nog wel wat te beleven. Corenos had op gelijke hoogte moeten komen na een toegekende strafschop, maar de inzet van Roel Munting kwam op de paal terecht.

Niet veel later was het alsnog raak toen Marcel Dijkstra slap verdedigen van Westerlee afstrafte: 2-2. De veldverwijzing van Leenders trok de gastheren daarna over het denkbeeldige dode punt heen. Westerlee had toen al verzuimd om opnieuw aan de leiding te komen, maar moest de punten uiteindelijk aan Corenos laten. Vlak voor tijd bepaalde Anne Jan ten Harkel de eindstand op 3-2.

* Corenos – Westerlee 3-2 (1-2). Kevin Haan 1-0; Jan Jager 1-1; Jan Willem Evers 1-2; Marcel Dijkstra 2-2; Anne Jan ten Harkel 3-2.

No Replies to "Corenos pakt winst in slotduel"