De Pelikanen zwaait Bouma uit met remise

De Pelikanen heeft de competitie in en tegen Groningen met een 2-2 gelijkspel afgesloten. De minieme kans op een periodetitel werd nooit reëel, daarvoor had NEC Delfzijl gelijk moeten spelen tegen Godlinze. De Delfzijlsters wonnen echter met 0-3 en vierden de titel.

De Pelikanen kwam na de winterstop sterk terug. De Damsters stonden op dat moment laatste in de stand. Op weg naar het einde van het seizoen werden vier ploegen werden gepasseerd en daardoor was de selectie van de vertrekkende trainer Kees Bouma al voor de laatste wedstrijd veilig. Dat duel eindigde wat teleurstellend, want een 0-2 voorsprong werd verspeeld en de gelijkmaker van VVG viel in de 90e minuut. Bij De Pelikanen raakten twee spelers geblesseerd.

De Pelikanen begon zonder Nick Veentjer en de geschorste Jeffrey de Vries. VVG was een stuk completer na de blamage van een week eerder. Patrick Goedhart ontbrak. Binnen twee minuten na het eerste fluitsignaal schoot topscorer Robert Oosterhof ( 28 doelpunten) op de paal na een voorzet van de in de beginfase excellerende Jamie Walstra.

Daarna vielen er een poos louter kansen voor De Pelikanen te noteren, hoewel beide ploegen elkaar qua veldspel redelijk in evenwicht hielden. Ronald Hund schoot net naast na een voorzet van Danny Kremer, Erik Jan Raangs strandde van dichtbij op keeper Arnold Boer en Vincent Benesia kopte na een ingooi van Mart Zuidema slechts centimeters naast.

Johnny Meter zag een doelpunt voor VVG afgekeurd worden door de voortreffelijk leidende scheidsrechter René Boer uit Hoogeveen. Hij had buitenspel geconstateerd. Na een voorzet van Ronald Hund schoot Ruben Keizer op de binnenkant van de paal. Veel van de meegekomen supporters uit Appingedam zagen de bal reeds in de touwen verdwijnen. Na twintig minuten was het eindelijk raak. Ronald Hund rondde een fraaie pass van Keizer knap af: 0-1.

De Pelikanen bleef veel gevaarlijker. Mart Zuidema brak door, had zelf kunnen schieten, maar koos op een pass naar Benesia en dat mislukte. Even later moest de geblesseerd geraakte Ronald Hund het veld verlaten , een gevoelige aderlating voor de gasten. Niels Breedijk kwam hem vervangen.

Na een half uur kon een aardige kans voor Daan van Dortmont genoteerd worden. Hij slaagde er echter niet in het door goalie Boer verlaten doel te vinden. In de 42e minuut kwamen de bezoekers uit Appingedam op 0-2. Een knappe pass van Daan van Dortmont werd door Vincent Benesia eerst tegen doelman Boer aangeschoten, maar in de herkansing scoorde Benesia alsnog.

In de extra tijd van de eerste helft kreeg VVG pas haar tweede serieuze kans, maar die was wel raak en de goal was prachtig. Een schitterende pass van Gregory Daalman bereikte de goed vrijgelopen Tim Rosema en de oud-speler van PKC ’83, GRC Groningen, Holwierde, Oranje Nassau, Achilles 1894 en Oosterparkers schoot overtuigend raak: 1-2.

Na de doelwisseling, met bij de Peli’s Erik Noordhof als nieuwe assistent voor de geblesseerd geraakte Gerrie de Groot, vielen er minder kansen te noteren. Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht. Na een uur voetballen kopte Daalman van dichtbij richting Peli-goal, maar de reflex van Rody Bos was in orde. Ruben Kuiper ruimde daarna resoluut op. Even later kopte Vincent Benesia op de paal na een voorzet van Daan van Dortmont.

Na 68 minuten kon Jamie Walstra niet los komen van Ruben Keizer en uit irritatie trapte hij Daan van Dortmont genadeloss tegen het kunstgras. Rood was de terechte beslissing van arbiter Boer, die baalde omdat hij in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn eerste rode kaart moest geven. Van Dortmont kon niet verder na de schop van Walstra en Daniel Srowig kwam hem vervangen.

In de 73e minuut had Niels Breedijk de wedstrijd kunnen en moeten beslissen, maar na een uittrap van Rody Bos en het doorkoppen van zijn broer Jermaine koos Breedijk alleen voor Boer voor de korte hoek. De doelman redde knap. Even later was er een omgekeerde situatie toen Breedijk een kans aan Jermaine Bos bood maar de beloning eveneens uitbleef.

Het lukte De Pelikanen niet de controle over de wedstrijd te krijgen. Er werd teveel gespeeld om 1-3 te maken, waardoor VVG ruimte kreeg om gevaarlijk te worden. Patrick Lantinga kreeg twaalf minuten voor tijd een grote kans, maar miste. Even later knalde Robert Oosterhof in kansrijke positie net over de veste van Bos. Nadat invaller Joshua Rebel, hij was voor clubtopscorer Danny Kremer in het veld gekomen, een voorzet van Breedijk had overgeschoten, nam de dreiging van VVG verder toe.

Een schot van Oosterhof werd op het laatste moment geblokt, Patrick Lantinga schoot net naast, maar de derde kans in het laatste kwartier voor routinier Lantinga benutte hij wel. De Pelikanen lette niet op bij een kort genomen hoekschop en uiteindelijk leverde dat de gelijkmaker op, hetgeen tot onderlinge verwijten leidde bij de gasten. Scheidsrechter Boer maakte daarna al snel een einde aan het competitieduel in 3C.

VVG verwacht veel nieuwe spelers, van onder meer PKC ’83, en denkt volgend seizoen tot aan het einde om het kampioenschap mee te kunnen spelen. De Pelikanen gaat onder de nieuwe trainer Remy van der Wal proberen de sterke lijn van 2015 door tezetten. In dit jaar werden slechts twee duels verloren en thuis bleven de Peli’s zonder nederlaag. Kees Bouma vertrekt naar Zuidhorn.

No Replies to "De Pelikanen zwaait Bouma uit met remise"