Omloop Bedum toch op oude parcours

Na begin dit jaar bekend gemaakt te hebben dat de Omloop van Bedum op het al eerder gereden alternatieve parcours zou plaatsvinden, is in overleg met de gemeente Bedum en diverse andere instanties besloten toch het bestaande parcours te gaan gebruiken over de Molenweg, Boterdiep W.Z., Wilhelminalaan en Stationsweg. De Omloop van Bedum staat voor dinsdag 16 juni op het programma.

De 31e editie van de wielerkoers kwam vroegtijdig ten einde nadat het tijdens het criterium voor de eliterenners na acht ronden mis ging. Een van de renners raakte in onbalans, kwam ten val en raakte enkele toeschouwers. Er was even sprake van lichte paniek, maar de hulpdiensten waren snel ter plaatse. Het voorval maakte echter wel zoveel indruk dat men de ronde vroegtijdig beëindigde.

‘Na dat vervelende ongeval willen we de veiligheid vergroten door dit jaar schuine dranghekken te gebruiken in de start- finishstraat. Deze worden, naar volle tevredenheid, ook bij diverse andere grote koersen gebruikt. Door de aanpassingen op het parcours bij start en finish hopen we deze dus veiliger te maken en nog eens minimaal 31 jaar zonder problemen de zomermarkt, reclamekaravaan en wielercriterium te organiseren’, zegt secretaris Nick Bronsema van de Stichting Omloop van Bedum

Verder heeft de organisatie wellicht nog een grote verrassing in petto voor het publiek in de start- en finishstraat. In de opnieuw uit te brengen wielerkrant zal ook een update staan over de diverse slachtoffers. Ze maken het allemaal weer goed, al hebben sommigen wel degelijk een aantal weken flinke hinder van hun blessures ondervonden. Daarnaast komen er sponsors in beeld, heeft men een interview met een oud-winnaar en stelt de Rondemiss zich aan de lezers voor..

Het programma voor dinsdagavond 16 juni ziet er als volgt uit: Zomermarkt (13.00 – 21.15 uur); Reclamekaravaan (16.00-18.30 uur); Rabo Dikke Bandenrace; Muziekkorpsen en Omloop van Bedum over 100 kilometer (19.00-21.15 uur).

No Replies to "Omloop Bedum toch op oude parcours"