Godlinze en Poolster houden hoop levend

poolster2
De Poolster-spelers Kevin Bijlsma, Vincent Lips en Dennis Smit leggen het af tegen doelman Robbin Kuipers. De Glinzers Sebastiaan Pietens (2) en Robert Boyer (6) houden een oogje in het zeil.

Godlinze heeft aan het eerste nacompetitietreffen met buurman Poolster een remise overgehouden. Op het eigen veld aan de Provincialeweg stond er na ruim negentig minuten een 2-2 eindstand op het scorebord. Daarmee mocht Poolster eigenlijk nog het meest tevreden zijn. De ploeg uit Spijk leek na een 1-0 achterstand in zwaar weer terecht te komen, maar knokte zich daar na de doelwisseling knap uit. De geelzwarten wisten de achterstand in een voorsprong om te buigen, maar konden deze niet over de streep trekken. Godlinze kwam vanaf elf meter langszij en zorgde er daarmee voor dat er over zeven dagen in Spijk nog veel te beleven zal zijn.

In een tweeluik moeten beide teams elk hun eigen doel zien te bereiken. Coach Peter Ernst wil geen afscheid van Godlinze nemen in de wetenschap dat de groenzwarten onder zijn bewind moeten degraderen.  ‘Waar Godlinze volgend seizoen ook staat, ik wil ze in de derde klasse houden. Wat er daarna besloten wordt is aan het bestuur’, aldus de Damster. Poolster klopt, veel eerder dan verwacht, op de deur van de derde klasse en wil uiteraard graag promoveren. De Spieksters konden op volle sterkte in Godlinze aantreden. De thuisclub miste Omer Tekinbas en Ivar Kappen. De 48-jarige Robert Boyer stond in de basis en op de bank zat de 44-jarige Renato Santanera.

De fanatieke aanhang van Poolster was op de fiets naar het buurdorp vertrokken en zorgden met hun trommel, toiletrollen, spandoeken en vuurwerk voor een echt nacompetitiesfeertje op het Glinzer sportpark. De miezerige regen is er waarschijnlijk mede de oorzaak van geweest dat er ‘slechts’ 250 toeschouwers langs de lijn stonden. Nadat scheidsrechter Klabbers uit Glimmen voor de eerste keer had gefloten

De eerste schermutselingen vonden voor de neus van goalie Robbin Kuipers plaats. Een voorzet van Dennis Smit kon niet door Johan de Groot ingekopt worden en aan de andere kant van het veld werd een voorzet van Dennis van Dijk door de sluitpost weggerost. Ali Picak stond vervolgens op de goede plek om een inzet van Johan de Groot voor de doellijn weg te koppen.

Ondanks die mogelijkheden viel op dat Poolster erg slordig speelde. De gasten leken behoorlijk last van de zenuwen te hebben, speelden in een te laag tempo en zetten te weinig druk. Godlinze heeft voldoende individuele kwaliteiten in huis om het een tegenstander flink lastig te maken en dat deden ze nu ook.

In de 23e minuut besloot Danny de Vries doelman Marcel Werkman op de proef te stellen. De inzet vloog met een vreemde curve langs alles en iedereen in de hoek: 1-0. Poolster ontsnapte daarna nadrukkelijk aan een tweede tegentreffer. Doelpuntenmaker Danny de Vries was er dicht bij en Yunus Ciftci werd door Elsin Yilmaz in een kansrijke positie neergezet. Beiden wisten het net echter niet nog een keer te laten bollen.

Na de doelwisseling had het er alle schijn van dat de pijp leeg was bij de gastheren. Poolster schroefde het tempo op en er kwamen mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren. Nadat Dennis van Dijk een schot zonder overtuiging zag mislukken, bood een vrije trap van Erik Rentema meer soelaas. Hij deponeerde bal op het hoofd van Johan de Groot die fraai raak kopte: 1-1.

Amper vijf minuten later kon er aan Poolster-zijde opnieuw gejuichd worden. Dennis van Dijk werd de diepte in gestuurd, wist de maaiende benen van invaller Zeki Kurt nog te ontwijken maar tuimelde binnen het strafschopgebied over de uitgestoken ledematen van Kadir Tekinbas. De Poolster-spits besloot de toegekende strafschop zelf te nemen. Goalie Robbin Kuipers zat er dicht bij, maar moest desondanks vissen: 1-2.

godlinzepoolster
Dennis van Dijk duelleert met Kadir Tekinbas en houdt een strafschop aan de actie van de Glinzer over.

Op dat moment leek Poolster het duel definitief naar zich toe te trekken, maar niets was minder waar. Godlinze weigerde te capituleren en kreeg opnieuw gelegenheid iets terug te doen. De bezoekers hadden echter het geluk dat de scherprechters aan Godlinzer zijde verstek lieten gaan. En toch zou de thuisclub langszij komen. In een duel met verdediger Stijn de Regt ging Danny de Vries tegen de vlakte. Fluitist Klabbers besloot de bal andermaal op de stip te leggen. De Vries voltrok het vonnis zelf: 2-2.

Terwijl Poolster nog een keer op de paal schoot, invaller Renato Santanera de snelheid en het vernuft ontbeerde om een opgelegde kans te verzilveren en sommige spelers met krampverschijnselen omver vielen, tikte de tijd gestaag door en was het na 91 minuten voetbal definitief gedaan. Zaterdag mogen beide ploegen op herhaling, maar dan op het sportpark Oldencate. Daar zal hoe dan ook een antwoord gegeven worden op de vraag of Poolster weet te promoveren en Godlinze het laatste zetje richting vierde klasse zal geven.

* Godlinze – Poolster 2-2 (1-0). Danny de Vries 1-0; Johan de Groot 1-1; Dennis van Dijk 1-2 (strafschop); Danny de Vries 2-2 (strafschop).

No Replies to "Godlinze en Poolster houden hoop levend"