Appingedam zet Vitesse ’63 opzij

appingedamvitesse63 nanko

Appingedam heeft de eerste stap gezet op weg naar wat wellicht promotie naar de tweede klasse kan worden. Daarvoor zullen nog wel wat hindernissen genomen moeten worden. Op eigen veld wisten de mannen van trainer Gerard Zeeman in ieder geval met 2-1 van Vitesse ’63 te winnen.

De ploeg uit het Drentse Koekange werd automatisch tegenstander van de Damsters nadat het Zuidwolder ZZVV het beslissingsduel om het kampioenschap in 3D met 2-0 van Glimmen had weten te winnen. Daardoor nam Vitesse ’63 de derde periodetitel over en mocht het net als Appingedam aan de nacompetitie beginnen.

Appingedam begon overdonderend. Binnen acht minuten lag de bal voor de eerste keer achter goalie Ronald Oldengarm van de gasten. Een door Jivan Vroom opgezette aanval werd door hem ook afgerond. Hij tikte het leer met de punt van de voet onder de doelman door: 1-0.

In plaats van de goede lijn door te trekken, zakte Appingedam daarna ver weg. ‘We maakten de verkeerde keuzes en verzuimden het kwalitatieve overwicht in doelpunten uit te drukken’, zegt coach Gerard Zeeman. De grootste kans die de bezoekers kregen kwam op naam van Johnny Schuttevaar. Hij schoot in de eerste helft echter net voorlangs.

Kevin Reiffers, Swendley Martina, Doan Ibraimi, ze waren alledrie kansrijk maar niet doeltreffend. De rust brak dan ook aan met een magere 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Na de doelwisseling was Appingedam opnieuw de bovenliggende ploeg. Het duurde echter tot de slotfase van de wedstrijd alvorens men daar uitdrukking aan gaf. Vroom ging op avontuur, wist een paar verdedigers te omzeilen, maar werd vervolgens door de laatste hindernis op weg naar het doel gestuit. Zondaar Pieter Hoekstra zag vervolgens hoe Vroom de toegekende strafschop zelf besloot te nemen en de marge wist te verdubbelen: 2-0.

Ook na die treffer had Appingedam meer moeten scoren, maar opnieuw bleek de afwerking te rammelen.Vlak voor tijd deed Vitesse ’63 iets terug. Joachim Douma maakte op de rand van het strafschopgebied hands. Doelman Jelmer Kiewiet besloot een muurtje te metselen, maar stelde zich volgens Zeeman dusdanig op dat hij zichzelf het zicht op de bal ontnam. De vrije trap vloog dan ook tegen het nylon: 2-1.

Komende zaterdag staat de return in Koekange op het programma. Zeeman is van mening dat zijn team dat klusje moet kunnen klaren. ‘Als wij daar struikelen hebben we het aan onszelf te danken. Voetballend mogen we niet in de problemen komen. We hebben kwaliteit genoeg in huis om in de volgende ronde te komen.

Mocht Appingedam komend weekeinde de return met een goed resultaat afsluiten, dan speelt men zaterdag 30 mei uit tegen CSVH of De Weide en op zaterdag 6 juni thuis de return van dit duel.

Het zal voor een tweetal Damsters de laatste schermutselingen in het wit met zwart zijn. Job Kool heeft aangegeven dat hij stopt en doelman Jelmer Kiewiet vertrekt naar Gorecht. Zijn plaats onder de lat wordt ingenomen door Robbin Kuipers, die nu nog het doel van Godlinze verdedigt. Van die club komen overigens ook Yunus Ciftci, Bobby en Danny de Vries naar Appingedam.

* Appingedam – Vitesse ’63 2-1 (1-0). Jivan Vroom 1-0; Jivan Vroom 2-0 (strafschop); Ron Keizer 2-1.

No Replies to "Appingedam zet Vitesse '63 opzij"