Successen voor GAV Unitas op titelstrijd

DSC_2809DSC_2816
Op de foto links staan: 1. Kim de Vries (Let’s Move Grootegast); 2. Iris Klapwijk (F.G.V Foxhol) en 3. Mia Meertens (GAV Unitas Usquert). Op de foto rechts: 1. Fleur Sassen (BATO) Winschoten; 2. Mare Jasmijn Holtman (Turning Winsum) en 3. Lianne Molenberg (G.A.V.Unitas Usquert).

Negen meiden van GAV Unitas uit Usquert hebben zaterdag aan de provinciale kampioenschappen in sporthal De Mencke in Uithuizen meegedaan. In totaal waren 289 turnsters present die op 25 verschillende niveaus in actie kwamen. De organisatie lag in handen van de KNGU in samenwerking met SVU uit Uithuizen. Ondanks dat er op vier banen geturnd werd en daardoor veel turnsters in de zaal waren, liep de dag zeer geordend en goed schema.

Mia Meertens (mini instap R2) begon in de eerste wedstrijd. In de afgelopen paar weken is zij vooruit gegaan. Dat heeft ze tijdens de finalewedstrijd ook laten zien. Ze turnde een prima wedstrijd zonder grote fouten en eindigde als derde van de provincie Groningen.

In de tweede wedstrijd moesten Celine Veening, Lianne Molenberg en Kim Bijlsma (pupil 1 D3). Veening is net als Molenberg overgestapt van een andere vereniging naar GAV Unitas. Veening is tijdens de voorwedstrijd ook doorgestroomd naar de finale. Vandaar dat ze nu uitkomt voor GAV Unitas. Molenberg turnde een stabiele wedstrijd en eindigde op de derde plaats. Bijlsma eindigde als negende en Veening als elfde.

In totaal deden in deze groep 23 meisjes mee. Alle drie de meiden hebben het heel goed gedaan. Op de andere baan moesten Lisanne Swart (instap D3), Sophie Bierema en Alicia Bethlehem (mini instap D3) aan de bak. Swart turnde een prima wedstrijd zonder grote fouten. Ze eindigde op de vijfde plaats. De cijfers lagen erg dicht bij elkaar want tussen de vijfde en eerste plaats zat slechts 0,85 punt verschil. Behlhehem en Bierema (mini instap D3) moesten tegen elf andere meisjes uit de provincie. Het duo wwas niet helemaal geconcentreerd. Hierdoor werden onnodige fouten gemaakt. Uiteindelijk eindigde Bethlehenm als vijfde en Bierema als negende van de provincie Groningen.

In de laatste wedstrijd mocht Jamie Gloudemans (pupil 2 D3) op de ene baan, terwijl Nienke Lambers (pupil 2 D1) op de andere in actie kwam. Gloudemans haar wedstrijd ging allesbehalve naar wens. Ze wist haar balk- en vloeroefening niet goed uit te voeren en tijdens het inturnen op de brug kreeg ze een blaar. Haar sprong was wel de allerbeste van de veertien tegenstanders. Gloudemans is uiteindelijk elfde geworden. Nienke Lambers (pupil 2 D1) turnde een stabiele wedstrijd met hier en daar wat kleine foutjes. Hierdoor eindigde ze als achtste van de zestien turnsters.

Het provinciaal kampioenschap was de laatste turnwedstrijd van het seizoen voor de selectiemeiden. De leiding kijkt terug op een geslaagd seizoen en maakt zich op voor het nieuwe seizoen.

No Replies to "Successen voor GAV Unitas op titelstrijd"