Toptafeltennis in Middelstum

Tafeltennisvereniging Midstars uit Middelstum heeft zaterdag letterlijk en figuurlijk een topdag beleefd. Na maanden van voorbereiding stonden vijftig deelnemers aan de start van de zesde editie van de WUTTO Midstars Open. Dit is een tafeltennistoernooi waar met een hardbat, het oude HEMA-batje van vroeger, gespeeld wordt. Dus niet de beste rubbers voor de mooiste spin, maar back to basics.

In de ochtend werd er in de A, B en C-klasse gespeeld, maar iedereen keek uit naar de TOP-klasse in de middag. Er deden namelijk vijf top tien-spelers mee van de WUTTO rankinglist. Dit is een speciale lijst voor hardbatters. Onder hen bevond zich de nummer 1 Arnoud ‘De Grote’ Meijer en de nummer 2 Reginald ‘De Viking’ Kraaijenbrink. De afgelopen weken was het namelijk stuivertje wisselen tussen de beide heren en de vraag was dan ook wie er na zaterdag de eerste plek op de lijst zou innemen.

Voordat het zover was moesten eerst de poules afgewerkt worden. De organisatie was uiteindelijk in zijn nopjes, want de droomfinale ‘De Grote’ versus ‘De Viking’ kwam er. In een spannende en zinderende finale won Kraaijenbrink met 3-2 van Meijer en mag hij zich de nummer één noemen. Hoe lang dit zo blijft is de vraag, want de hardbatstrijd tussen beide heren gaat onverminderd door.

TOP-Klasse
1. Reginald Kraaijenbrink
2. Arnoud Meijer
3. Michael-Stefan Keller (D)

De A-klassse werd vooral gezien als een trainingsronde voor de toppers, maar sinds kort kan men ook hier punten voor de ranking krijgen. De toppers die hieraan meededen waren dus uiterst geconcentreerd en niet van plan om steklen te laten vallen. Ook hier won Kraaijenbrink, maar nu met 3-2 van Keller.

A-klasse
1. Reginald Kraaijenbrink
2. Michael-Stefan Keller (D)
3. Wilco Roes

Joost de Kleijn, vorig jaar winnaar van de B-klasse, was ook nu weer te sterk voor iedereen. De speler uit Heerenveen won in de finale in drie games van Groninger Mark de Jong. Dankzij deze overwinning stijgt De Kleijn naar de 36e plek op de ranking. Volgend seizoen mag hij zijn kunsten in de A-klasse vertonen.

B-klasse
1. Joost de Kleijn
2. Mark de Jong
3. Andy Beshara

In de C-klasse werd geen speciale finale gespeeld, want de poule van negen deelnemers was meteen een finale-poule. Wie uiteindelijk bovenaan de poule stond, was automatisch winnaar in deze klasse. Christiaan Zoethout uit de stad-Groninger wijk Lewenborg stond aan het begin van de middag bovenaan en liet zien dat hij volgend jaar in de B-klasse thuis hoort. Een stuk spannender was de strijd om de plaatsen twee tot en met vier want Linda Kleiker, Pascal Mik en Guus Mulder hadden evenveel punten en ook in de onderlinge strijd stonden ze gelijk. Uiteindelijk moesten er games geteld worden. Voor de organisatie was het goed dat men met toernooi.nl werkt, waardoor de uitslag meteen automatisch op het scherm verscheen. Kleiker werd als tweede op het ereschavot gezet en Midstars-speler Mik werd derde.

C-klasse
1. Christiaan Zoethout
2. Linda Kleiker
3. Pascal Mik

No Replies to "Toptafeltennis in Middelstum"