Maran Karlijn-toernooi succesvol

Op het sportpark van Corenos in Roodeschool is zaterdag de tweede editie gehouden van het Maran- en Karlijntoernooi, een initiatief van de Stichting Dappere Dochters.

NEC Delfzijl wist de eerste plaats te halen na winst op vv Poolster. Doel van het toernooi was om zoveel mogelijk geld voor een goed doel in te zamelen. Het bestuur van Dappere Dochters had dit jaar voor Stichting Earlybirds Fotografie gekozen.

Er werd het afgelopen weekeinde niet alleen maar gevoetbald. Vrijdag werd de geldinzameling gestart met een Pubquiz in de tent aan de Zuster Kortestraat. Maar liefst 22 teams deden aan dit spektakel mee onder leiding van quizmaster Jan Bosman uit Warffum. Vele sponsoren droegen hun steentje bij door of prachtige prijzen beschikbaar te stellen of door een geldbedrag te doneren.

Het tweede Maran-Karlijntoernooi kende een  mooie opening. Wethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond opende het toernooi en roemde vooral het initiatief van Aalderd en Mariëlle Duinkerken, de grondleggers van Stichting Dappere Dochters. De wethouder hoopte dat er veel geld ingezameld voor het gekozen doel zou worden ingezameld. Marjolein Witteveen, oprichtster van Earlybirds Fotografie nam hierna het woord en vond het geweldig dat haar stichting in het middelpunt van deze geweldige inzamelingsactie stond. Tijdens het toernooi vulden vele deelnemende verenigingen nog een cheque in om de inzamelingsactie tot een groot succes te laten worden.

Terugkijkend op het voetbaltoernooi, met als speaker Theo Sikkema van RTV Noord, waar gedurende de dag zo’n duizend toeschouwers op waren afgekomen, kon men alleen maar concluderen dat het een zeer geslaagd toernooi was met als uiteindelijke winnaar kersverse tweedeklasser NEC Delfzijl.

NEC Delfzijl behaalde een 2-0 overwinning op vv Middelstum, de toernooiwinnaar van vorig jaar. De vier halve finalisten, Middelstum, De Heracliden, NEC Delfzijl en Poolster waren terecht doorgedrongen tot de halve finales, omdat zij het betere voetbal lieten zien.

In de finale konden de Havenkanters in de reguliere speeltijd kersverse derdeklasser Poolster niet op de knieën krijgen en moest er een verlenging aan te pas te komen. In de verlenging trok de fusieclub uit Delfzijl de overwinning naar zich toe. Alvorens men tot de finale was doorgedrongen moest Poolster in de halve finale eerst afrekenen met De Heracliden uit Uithuizermeeden. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te krijgen. Poolster was de gelukkige en besliste de penaltyreeks in zijn voordeel.

Verrassend was het optreden van Corenos Combi, dat als stand-in de opengevallen plaats van Omlandia uit Ten Boer had ingenomen. Zo werd er gewonnen van Noordpool UFC en een gelijkspel behaald tegen buur De Heracliden. SC Loppersum, volgend jaar uitkomend in de derde klasse, viel in de andere poule wat tegen. Zij behaalden slechts één punt uit vier wedstrijden. In de eindrangschikking had men evenveel punten als ZEC maar op doelsaldo liet men de Zandeweersters achter zich. In de andere poule kon Noordpool UFC geen potten breken. De Uithuizers eindigden puntloos als laatste in hun poule.

Tussen de poulewedstrijden en de halve finales werd er een minitoernooi gehouden tussen de E-junioren van Corenos, De Heracliden en twee G-teams van de gemeente Eemsmond. Als echte profvoetballers betraden zij het veld om hun wedstrijden af te werken. Het was schitterend om te zien met hoeveel enthousiasme de wedstrijden werden afgewerkt. Dit minitoernooi kende geen winnaar, want er werd gespeeld onder het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen.’ Na afloop kreeg elke speler dan ook een polsbandje ter herinnering aan het veel te vroeg overlijden dochters van Aalderd en Mariëlle Duinkerken. Eigenlijk werd er ook door de andere deelnemende teams hetzelfde motto gehanteerd

De scheidsrechters van dienst, de heren Traa, Doornbos, Venema en Eisinga hadden totaal geen moeite om de wedstrijden in goede banen te leiden. Voorzitter Aalderd Duinkerken van de Stichting Dappere Dochters bedankte de heren na afloop tijdens de prijsuitreiking en een terecht en welverdiend applaus viel de arbiters ten deel.

Vervolgens werden de prijzen overhandigd aan de drie hoogst geëindigde teams van het toernooi. De Heracliden werd derde op het toernooi, Poolster tweede en zoals gememoreerd mocht NEC Delfzijl zich de terechte toernooiwinnaar noemen. De organisatie hoopt volgend jaar het derde Maran-en Karlijntoernooi te houden. Dit toernooi brengt zoveel saamhorigheid teweeg dat een derde editie niet kan uitblijven. Binnenkort hoop de organisatie met een geschikte datum te komen.

Om elf uur werd in een goed gevulde feesttent het eindbedrag bekend gemaakt. De Stichting Earlybirds Fotografie kan een bedrag van 9000 euro tegemoet zien. Oprichtster Marjolein Witteveen kon haar ogen niet geloven en ging helemaal uit haar dak. Al met al was de tweede editie van het Maran- en Karlijntoernooi, waar ook nu weer allerlei randactiviteiten aan gekoppeld waren, een zeer geslaagd evenement.

Review

User Rating

3 (1 Votes)

Summary

Score

No Replies to "Maran Karlijn-toernooi succesvol"