WK-zand voor volleyballers DIO Bedum

logodiobedumVoor aanvang van de demowedstrijd tussen de heren volleyballers van DIO Bedum en Lycurgus, die overigens in 0-3 voor de Stadjers eindigde, werd donderdag door de Bedumer wethouder Jan-Willem van de Kolk van sportzaken Bedum en het bestuur van de Bedumer volleybalvereniging aangekondigd dat er een permanente beachvolleybal-accommodatie wordt gerealiseerd. De vier velden worden aangelegd naast de sporthal op het sportcomplex De Beemden.

De velden zullen voldoen aan de eisen van de Nederlandse Volleybalbond NeVoBO. Het zand is afkomstig vanuit de locatie waar ook het zand voor de aanstaande wereldkampioenschappen, die op 27 juni van start gaat, beachvolleybal wordt gedolven. DIO is de eerste club in de provincie die de beschikking over dergelijke velden krijgt,  dus kun je rustig spreken van een primeur voor de Bedumer vereniging.

De nieuwe velden komen op de plaats te liggen waar zich nu nog twee tennisvelden bevinden. De aanleg wordt voor het grootste gedeelte bekostigd door de gemeente Bedum, maar DIO betaalt ook een aanzienlijk deel en zal daarnaast jaarlijks 2380 euro aan huur voor de accommodatie betalen. Het realiseren van de velden kost 13.000 euro. DIO draagt daar zelf 3000 euro aan bij. De velden zullen dor de gemeente aan DIO worden verhuurd.

Van de Kolk noemde DIO tijdens de bekendmaking een vereniging die bloeit. ‘Na Lycurgus is DIO Bedum de best presterende volleybalvereniging van het Noorden. Met het realiseren van de velden kunnen de leden hun sport het hele jaar door beoefenen. Beachvolleybal en DIO hebben de toekomst’, aldus de politicus.

Het is de bedoeling dat de velden breed ingezet worden, dus ook voor bijvorbeeld beachsoccer en dergelijke. DIO Bedum is een bloeiende vereniging die op op veel nivo’s, van 4e klasse tot en met de topdivisie, presteert.

 

 

 

No Replies to "WK-zand voor volleyballers DIO Bedum"