Omlandia wint SES-toernooi opnieuw

 

Omlandia heeft de 25e editie van het SES-toernooi op zijn naam geschreven. In de finale tegen De Pelikanen werd niet gescoord en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Die nam de ploeg van trainer Robbie Wentink beter dan de Damsters. Daan de Groot en Jeffrey de Vries kwamen niet tot scoren vanaf elf meter. Omdat het voor Omlandia de derde keer op rij was, mogen de witblauwen de wisselbokaal nu houden. NEC Delfzijl -23 eindigde als derde dankzij een door Jeffrey Roeters benutte strafschop in het duel met Noordwolde.

Het SES-toernooi wordt georganiseerd door Stichting Eemsmond Sportevenementen en beleefde op Hemelvaartsdag het 25-jarig jubileum. Het toernooi droeg een bijzonder karakter, want het was de laatste keer dat de voetbaldag op het sportpark Uitwierde werd gehouden. De poorten van het sportpark gaan op slot.

De jubileumeditie van het SES-toernooi telde slechts zes teams. Een tegenvaller voor de organisatie, die op het laatste moment nog met afzeggingen te maken kreeg. Desondanks liet het bestuur zich er niet onder krijgen. ‘Het is ons jubileumjaar en we maken er een mooie dag van met de clubs die er wel zijn’, sprak voorzitter Jan Oolders.

Hij en zijn mede-bestuursleden dragen het stokje over aan de jongere garde. ‘We vinden het wel mooi zo. Het is tijd om plaats te maken voor mensen die met een andere blik naar het toernooi kijken. In de afgelopen 25 jaar hebben we veel en hele mooie feesten gehad, gerenommeerde clubs en artiesten mogen begroeten en er is dan ook alle reden om met een tevreden gevoel achterom te kijken.’

Gedurende de dag werd al snel duidelijk dat Omlandia hard op weg was om de beker voor de derde keer op rij te winnen. Zij bleven als enige ploeg zonder puntverlies in de poulewedstrijden. Kersvers kampioen NEC Delfzijl, eveneens vertegenwoordigd met een team onder 23 jaar, deed het een stuk minder. De ploeg leek niet echt bereid om tot de bodem te gaan. Drie remises en twee nederlagen vielen de Delfzijlsters ten deel en daarmee eindigden ze uiteindelijk als vijfde in de eindrangschikking. De Pelikanen verloor de eerste twee wedstrijden, maar liet daarna niets meer liggen en eiste daarmee de tweede finaleplek voor zich op.

Omlandiaan Thijs Sonneveld werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Saillant detail is dat hij, samen met clubgenoot Peter Wassing, volgend seizoen voor NEC Delfzijl speelt. De Fair Play Cup ging naar Noordwolde.

Uitslagen
Noordwolde       - NEC Delfzijl  0 - 0
Omlandia         - De Pelikanen  2 - 0
NEC Delfzijl -23 - Regioteam     1 - 0

Regioteam        - Omlandia      1 - 4
NEC Delfzijl -23 - NEC Delfzijl  0 - 0
De Pelikanen     - Noordwolde    2 - 3 

NEC Delfzijl     - Omlandia      0 - 1
NEC Delfzijl '23 - Noordwolde    0 - 2
De Pelikanen     - Regioteam     1 - 0

Regioteam        - NEC Delfzijl  1 - 1
NEC Delfzijl -23 - De Pelikanen  0 - 2
Omlandia         - Noordwolde    3 - 0

NEC Delfzijl -23 - Omlandia      0 - 2
Noordwolde       - Regioteam     1 - 1
De Pelikanen     - NEC Delfzijl  1 - 0

Stand:
Omlandia             15 pnt  (12-1)
De Pelikanen          9 pnt  ( 6-5)
Noordwolde            8 pnt  ( 6-6)
NEC Delfzijl -23      4 pnt  ( 1-6)
NEC Delfzijl          3 pnt  ( 1-3)
Regioteam             2 pnt  ( 3-8)

Kleine finale:
NEC Delfzijl -23 - Noordwolde  1-0

Grote finale:
De Pelikanen     - Omlandia    0-0
Omlandia wint na strafschoppen

Eindstand:
Omlandia
De Pelikanen
NEC Delfzijl -23
Noordwolde
Fair Play Cup
Noordwolde           42 pnt
Omlandia             40 pnt
NEC Delfzijl -23     39 pnt
Regioteam            38 pnt
NEC Delfzijl         34 pnt
De Pelikanen         31 pnt

No Replies to "Omlandia wint SES-toernooi opnieuw"