Simone Binnema snelt naar nieuw record

simonebinnema
Simone Binnema is onderweg naar een nieuwe persoonlijke toptijd (foto: Herman Rinket).

Simone Binnema uit Eenrum, lid van Artemis uit Winsum, heeft zaterdag tijdens de halve marathon van Zwolle een personlijk record gelopen. Ook stelde ze het clubrecord in de categorie Vrouwen 40 scherper.

Het centrum van Zwolle stond zaterdagavond in het teken van een geweldig hardloopfeest met veel deelnemers op de 4 mijl en de halve marathon. Er was veel, en vooral enthousiast publiek en langs het parcours waren verschillende muzikale optredens. Het weer was de deelnemers gunstig gezind. Het parcours van een van de grotere halve marathons in Nederland bestond uit een aanloopronde van 2,5 kilometer en vervolgens drie ronden van 6,2 kilometer door het centrum van Zwolle met de finish op de Grote Markt.

De halve marathon was gedurende drie en half uur rechtstreeks op de regionale televisie te volgen met zowel aandacht voor de winnaars maar ook voor de laatst binnenkomende deelnemers. Simone Binnema uit Eenrum en Han Korhorn uit Kloosterburen stonden namens Artemis aan de start van de halve marathon. De Eenrumse deed in Zwolle opnieuw van zich spreken. Binnema legde de afstand op het drukke parcours met veel achterblijvers af in een recordtijd van 1.37.28 uur en werd hiermee vijfde bij de vrouwen 35.

Dat betekende tevens een persoonlijk record en een clubrecord bij de Vrouwen 40. Zij verbeterde haar oude toptijd en haar eigen clubrecord in die categorie met 1,43 minuten. Han Korhorn verdient eveneens een pluim. Hij noteerde binnen twee weken na de marathon van Edinburgh een keurige 1.43.21 uur, goed voor een 694e plaats bij de mannen recreanten. Evenals voorgaande jaren ging de winst in het overall-klassement bij de mannen en de vrouwen naar geïnviteerde Keniaanse atleten.

No Replies to "Simone Binnema snelt naar nieuw record"