A-junioren SC Loppersum kampioen

De A1-junioren van SC Loppersum zijn kampioen geworden in de tweede klasse. Nummer twee De Fivel A1 werd in een rechtstreeks duel met 5-2 verslagen. De Lopsters hadden aan een punt al genoeg om de titel in de wacht te slepen.

Op het publiek kon de Lopsters in ieder geval rekenen. Ruim 200 supporters verzamelden zich op het sportpark aan de Bosweg. Sfeeracties met onder andere fakkels, confetti, trommels, toeters en spandoeken zorgden al bij opkomst van de twee teams voor een ongekende ambiance.

SC Loppersum kwam goed uit de startblokken, want al na twee minuten tekende Patrik Kamphuis voor de 1-0 na een fraaie pass van Lennart Datema. Nog voor rust brachten diezelfde Patrik Kamphuis en Tiemen Pestman de score op 3-0. Na de 4-0 van Hans Middel kreeg De Fivel steeds meer grip op de wedstrijd en werd het zowaar nog spannend toen de Riepsters de 4-1 en de 4-2 op het scorebord wisten te zetten.

Na de bevrijdende 5-2 van Martijn Weerd en het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Henk Kort kon het feest beginnen. De spelers vlogen elkaar in de armen en bedankten de supporters. Er werden door het bestuur bloemen uitgedeeld en aanvoerder Ronald Knot ontving uit handen van jeugdbestuurslid Jan Lahuis de felbegeerde schaal. Vervolgens werd er op de boerenkar een rondje door het dorp gemaakt.

Bij terugkomst in de kantine konden de spelers felicitaties in ontvangst nemen en werden zij en de technische staf in het zonnetje gezet. Het bleef, onder het genot van een hapje en een drankje, nog lang gezellig in Loppersum.

Selectie SC Loppersum A1: Danïel Zuidema, Rutger Beukema, Ronald Knot, Lennart Datema, Arnoud Koens, Ivo Tolhuizen, Sam Schellekens, Thom Wildeman, Bayram Bijlholt, Junior Woodley, Lennard Schuttenbeld, Hans Middel, Tiemen Pestman, Patrik Kamphuis, Hans Pieterman, Douwe Feitsma, Martijn Weerd, Jesse Hol en Thomas Schuur.
Technische staf : Wouter Haak en Ruben Danhof (trainers), Jans Knot en Frank Visser (leiders) en Peter Wildeman (grensrechter).

No Replies to "A-junioren SC Loppersum kampioen"