FC Groningen boekt recordscore op Meij

FC Groningen heeft, onder het toeziend oog van zo’n 1500 toeschouwers, de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het seizoen 2015/2016 met een recordscore geopend. Op het veld van derdeklassser SV De Heracliden werd met 18-1 van RWE Eemsmond gewonnen.

De zege betekende een nieuw record voor de ploeg van trainer Erwin van der Looi. Danny Hoesen was vijf keer succesvol, waarvan één keer uit een strafschop. Nieuweling Bryan Linssen trof de roos twee keer. Ties Weessies schoot de eretreffer achter doelman Peter van der Vlag.

Voorafgaande aan het treffen werd een wedstrijd gespeeld tussen het G-team van Eemsmond en Kids United. Na een 0-2 tussenstand werd het uiteindelijk 2-2. Uit handen van burgemeester Marijke van Beek van de gemeente Eemsmond kregen alle deelnemers een medaille. Aansluitend wenste ze zowel de FC als het RWE-team veel succes.

Van der Looi kon niet al zijn troeven inzetten. De vakantie vierende Simon Tibbling, doelman Sergio Padt, Dino Islamovic en Genero Zeefuik waren niet van de partij. Ze kregen met een tegenstander te maken die uit de Eemsmonder clubs ZEC, Corenos, Usquert, De Heracliden, Warffum en Noordpool was samengesteld.

Voor de toeschouwers zich goed en wel rond het veld hadden geposteerd, moest goalie Jan Posthumus al vissen. Danny Hoessen prikte de eerste treffer achter de sluitpost van ZEC en alvorens er tien minuten waren gespeeld was de eredivisionist al naar 0-5 uitgelopen.

Vlak voor de vijfde goal vergat Ties Weessies (Usquert) een voorzet van de zeer bedrijvige Corenos-speler Lars Baar achter doelman Van der Vlag te schieten. Het was de eerste keer dat het RWE-team dreigend voor de neus van de sluitpost wist op te duiken.

De eretreffer zou er wel komen. Jeroen Linstra (De Heracliden) stuurde Lars Baar op rechts weg. De Roodschoulster bleek in een rechtstreeks duel met verdediger Martijn van der Laan de sterkere van de twee te zijn en liet een voorzet van zijn voet vertrekken waar Eric Botteghin niet meer bij kon. Ties Weessies was nu wel scherp en passeerde Peter van der Vlag in de korte hoek: 1-5.

Voor het overige werd de verdediging van de FC, met daarin ook nieuweling Abel Tamata, niet echt op de proef gesteld. Van de linksback dient overigens wel gezegd te worden dat hij nuttig stond te spelen.

Het antwoord op de eretreffer liet nog geen minuut op zich wachten. Danny Hoessen toonde aan zeer gretig te zijn en scoorde zijn vijfde van de avond. Het rijtje doelpuntenmakers van voor de pauze werd aangevuld met Hans Hateboer en de van Jong FC Groningen meegenomen Henk Bos. Daarmee werd de ruststand op 1-8 bepaald.

FC Groningen kwam na de pauze met een vrijwel compleet nieuw team binnen de lijnen. Alleen Van der Vlag mocht blijven staan. Onder de verse krachten bevond zich ook de van Heracles overgekomen Bryan Linssen. Hij wist in een tijdsbestek van amper zestig seconden twee ker te scoren en kon op een prima debuut terugkijken. Ook Maikel Kieftenbeld, Albert Rusnak en de af en toe te speelse Mimoun Mahi waren twee keer succesvol. Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet deden het met elk één treffer wat rustiger, waarmee de eindstand op 1-18 werd bepaald.

* RWE Eemsmond – FC Groningen 1-18 (1-8). Danny Hoesen 0-1; Jarchinio Antonia 0-2; Danny Hoesen 0-3; Danny Hoesen (strafschop) 0-4; Danny Hoesen 0-5; Ties Weessies 1-5: Danny Hoesen 1-6; Hans Hateboer 1-7; Henk Bos 1-8; Brian Linssen 1-9; Brian Linssen 1-10; Maikel Kieftenbeld 1-11; Mimoun Mahi 1-12; Albert Rusnak 1-13; Maikel Kieftenbeld 1-14; Mimoun Mahi 1-15; Michael de Leeuw 1-16; Albert Rusnak 1-17; Lorenzo Burnet 1-18.

No Replies to "FC Groningen boekt recordscore op Meij"