NEC Delfzijl start met welpenvoetbal

NEC Delfzijl gaat komend seizoen, afhankelijk van de belangstelling, een aantal teams inschrijven voor de competitie welpenvoetbal. Tot dusver hebben zes spelertjes van de kabouters hun interesse getoond en zijn erg enthousiast over de plannen.

De KNVB is in 2013 gestart met deze competitie met als doel de allerkleinsten, ook wel mini-pupillen genoemd, in hun eigen beleving en op hun eigen niveau kennis te laten maken met het voetbalspelletje. NEC Delfzijl heeft zich goed ingelezen en ziet in, mede gezien de ervaringen van andere omliggende verenigingen, dat deze opzet goed past binnen het beleid van de vereniging. Partijtjes voetballen in vier tegen vier vorm op kleine veldjes zonder al teveel regels met als gevolg vaak aan de bal, snellere ontwikkeling en daardoor nog meer plezier!

Er is nog ruimte voor een aantal 5-jarige spelers (bij voorkeur geboortejaar 2010) om deel te nemen aan deze leuke competitie. Voor informatie of aanmelding gaarne contact opnemen viakaboutervoetbalnec@outlook.com.
De mini pupillen dienen zich wel in te schrijven bij de vereniging. Dit schrijft de KNVB ook voor. Op de woensdagen van 17:30 uur tot 18:30 uur zal er naast de competitie op zaterdag ook wekelijks een training voor deze spelertjes worden verzorgd.

Ook het kaboutervoetbal krijgt een andere vorm. Per ingang van woensdag 2 september zijn alle geïnteresseerde 4 jarige spelertjes vanaf 16:00 uur van harte welkom om een leuke gerichte training van drie kwartier te volgen. Deze trainingen zullen om de week plaats gaan vinden. Aanmelden voor de trainingen kan via hetzelfde emailadres kaboutervoetbalnec@outlook.com. Contributie is voor deze trainingen niet verschuldigd.

NEC Delfzijl hoopt met deze nieuwe aanpak nog meer jonge spelertjes te binden aan onze bloeiende vereniging. De jarenlange ervaring met het kaboutervoetbal zal goed van pas komen om deze nieuwe vorm in goede banen te gaan leiden. Het jeugdbestuur heeft echter alle vertrouwen in de nieuwe opzet en diverse trainers en leiders hebben aangegeven een bijdrage te willen doen.

Kortom, meld je aan om van deze nieuwe opzet samen een groot succes te maken.

No Replies to "NEC Delfzijl start met welpenvoetbal"