Finale clubcompetitie in Usquert

NWV Groningen tekent op zaterdag 12 en zondag 13 september, samen met het Wielercomité Usquert, weer voor de organisatie van de finale van de clubcompetitie wielrennen in Usquert. Het wielergekke Noord-Groninger dorp in de gemeente Eemsmond is dat weekend voor  het eerst het toneel van finale-wedstrijden voor zowel mannen als vrouwen.

Bij de mannen zullen zo’n 180 renners in drie verschillende disciplines uitmaken wie uiteindelijk de clubcompetitie 2015 gaat winnen. Bijzonder is , dat de competitie op 1 maart in Usquert begon met de start van de Ronde van Groningen en nu vindt daar dus ook de afsluiting plaats. De vrouwen (120) hebben inmiddels vijf wedstrijden afgewerkt en ook daarvan wordt op de 13e september bekend wie zich clubkampioen 2015 mag noemen.

Het tweedaagse evenement begint op zaterdag met een omloop voor vrouwen en mannen. De vrouwen worden om 12.00 uur weggeschoten voor een afstand van 112 kilometer. De mannen leggen 144 kilometer af. Zij vertrekken om 15.30 uur. Het programma voor de zondag is goed gevuld. Om 10.00 uur starten de vrouwen met hun individuele tijdrit over 8,6 kilometer terwijl de mannen hier om 11.15 uur aan beginnen. Om 13.30 uur worden de vrouwen weggeschoten voor een criterium van 60 kilometer. In totaal zijn dat 54 ronden. Het slotstuk bestaat uit de wegwedstrijd voor mannen over een afstand van 80 kilometer.

De vrouwen beleven een primeur. Nog nooit werd een landelijke finale verreden. In totaal strijden 27 ploegen bij de mannen en 17 ploegen bij de vrouwen om de eindwinst in de KNWU Clubcompetitie.

Bij de mannen gaat NWVG-Fiets voor een Huis na elf wedstrijden aan de leiding met 165 punten. De kampioen van de afgelopen twee jaar, WV De Jonge Renner uit Oosterhout staat tweede met 161 punten.  Vermoedelijk zal de strijd in de finale zich tussen deze twee clubs toespitsen.  In de individuele stand voert Jelmer Asjes van ZWV D.T.S uit Zaandam de ranglijst aan met 350 punten. Jason van Dalen staat namens Willebrord Wil Vooruit uit Sint Willebrord tweede met 344 punten. Bram de Kort, rijdend voor WV De Jonge Renner, is met 320 punten derde.

Rennersclub Jan van Arckel uit Arkel staat bij de vrouwen na vijf wedstrijden bovenaan met 94 punten. Gevolgd door WV De Kannibaal uit Peize met 76 punten. Hier staat WV De Jonge Renner derde met 70 punten.  Leonie Lubbinge voert namens WV De Kannibaal de individuele ranglijst aan met 210 punten. Monique van der Ree van WV De Jonge Renner bezet met 168 punten de tweede plaats.

Usquert was vorig jaar ook al gastgever van de finalewedstrijden die toen door De Jonge Renner werd gewonnen. De formatie uit Oosterhout was toen oppermachtig. Daan Meijers uit Alphen schreef de afsluitende omloop van ruim 120 kilometer op zijn naam. Hij bleef zijn ploeggenoot Taco van der Hoorn 28 seconden voor. Ook het criterium en de ploegentijdrit werden een prooi voor De Jonge Renner. Jeroen Boelen uit Drunen incasseerde de bloemen en de zoenen van de rondemiss. Namens WV Stormvogels wist Josbert de Vries de individuele tijdrit te winnen.

No Replies to "Finale clubcompetitie in Usquert"