Amusant debutantenbal op Oldencate

Poolster en Mamio hebben hun debuut in de derde klasse met een 2-2 gelijkspel afgesloten. Het publiek op sportpark Oldencate in Spijk kreeg een amusant debutantenbal voorgeschoteld waarin van alles te beleven was en Erik Rentema de goal van de wedstrijd voor zijn rekening nam.

De gastheren moesten het zonder de revaliderende Jeroen de Groot doen en kende ook op andere plekken in het team wat pijntjes en ongemakken. Routinier Richard Hofstee was van stal gehaald om de defensie van de thuisclub bij de hand te nemen.

De eerste opgelegde mogelijkheid was voor Poolster. Danny Wiersum besloot, op aangeven van Dennis van Dijk doelman Mohammed Bakat eens te testen. De goalie liet zich echter niet verschalken. Het had er alle schijn van dat de thuisclub als eerste zou scoren, maar het doelpunt viel aan de andere kant. De defensie van de gastheren reageerde allesbehalve alert toen Piërre Artel Mako dwars door het hart kon opstomen en vervolgens ook goalie Marcel Werkman wist te verrassen: 0-1.

Veel plezier beleefde het team van assistent-trainer Bert Zimmerman niet aan de voorsprong, want amper twee minuten later stond het alweer gelijk. Doelman Bakat wilde zijn defensie voetballend ontlasten, trok met de bal aan de voet naar de buitenkant van zijn strafschopgebied en leverde het leer vervolgens in bij Rentema. Die bedacht zich geen moment en lepelde het leer, van een meter of veertig, met een fraaie boog over de zich terug haastende sluitpost heen tegen het nylon: 1-1. Het was een doelpunt om in te lijsten.

Met wat meer fortuin was Poolster even later op voorsprong gekomen. Dennis van Dijk sloop op links de 16 meter binnen en schoof de bal in de voeten van Danny Wiersum. Diens uithaal spatte op de paal uiteen. Hij kreeg een herkansing, maar dat schot werd gekraakt. Niet veel later fungeerde Kevin Bijlsma als aangever en was het Dennis van Dijk die de lat toucheerde.

Een voorsprong zou op dat moment zeker verdiend zijn geweest voor de Spijksters, maar het mocht niet zo zijn. Er werd te weinig gebruik gemaakt van het gebrek aan beweeglijkheid in de defensie van Mamio, waar Eddy Minguel van geluk mocht spreken dat hij in de 36e minuut slechts geel kreeg van scheidsrechter Westerloo toen hij Van Dijk van achteren onderuit schoffelde.

Met de gelijke stand  in de bagage kon men aan de thee beginnen en tevens hoopvol uitkijken naar het tweede bedrijf. Dat begon met een poging van Mamio waarbij de defensie van Poolster opnieuw niet op stond te letten. De gasten waren op het middenveld heer en meester en enkele keren dicht bij een treffer. Net als in de eerste helft viel hij echter aan de andere kant. Jarvis Bernardus verspeelde het leer kinderlijk eenvoudig aan Dennis van Dijk, die de goed meelopende Kevin Bijlsma op maat bediende. De spits liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en tekende voor 2-1.

Nadat Mehmet Yetin een inzet uit de korte hoek gemaaid zag worden moest coach Jeroen de Munck zijn doelman naar de kant halen. Hij had rugklachten en liet zich door Kees Dijkman vervangen. De invaller kon meteen aan de bak, redde met de voet en maakte even later een volgende uitbraak van Mamio onschadelijk.

De dreiging van de gelijkmaker bleef omdat Mamio wat vroeger instapte op het middenveld en Poolster daar gaten liet vallen. Op basis van de tweede helft zou een goal voor de gasten ook niet onverdiend zijn. Acht minuten voor het laatste fluitsignaal kregen de bezoekers waar ze op hoopten. Een vrije trap van Bernardus verdween rechts van Dijkman in het doel: 2-2. De vreugde was groot en wat de gasten betrof mocht het duel wel afgelopen zijn. Dat was echter niet het geval. Poolster probeerde het nog wel, maar veel verder dan een kopbal van Johan de Groot kwamen de gastheren niet. Uiteindelijk bleef het dan ook bij de remise en daar konden beide coaches wel mee leven.

* Poolster – Mamio 2-2 (1-1). Piërre Artel Makon 0-1; Erik Rentema 1-1; Kevin Bijlsma 2-1; Jarvis Bernardus 2-2.

No Replies to "Amusant debutantenbal op Oldencate"