Podium voor trio leden Artemis

Een drietal leden van Artemis is succesvol geweest tijdens evenveel loopevenementen. De Winsumer vereniging kijkt dan ook terug op een meer dan geslaagd sportweekend.

Simone Binnema (zie foto) werd zaterdagmiddag  in een regenachtig en winderig Wagenborgen knap derde op het tien kilometer lange traject van de Proostmeerloop. De Eenrumse noteerde bij de vrouwen 40 een snelle tijd van 43.07 minuten. Binnema verbeterde dit seizoen al voor de derde keer haar persoonlijk record en het op haar naam staande clubrecord op deze afstand bij de vrouwen 40. De verbetering bedroeg  35 seconden.

De Oost-Groninger veteraan Petra Faber uit Wildervank (41.04) en Stadskanaalster Theresia Bijl (41.28) gingen haar voor. Jaap Smith (Baflo) klasseerde zich met een tijd van 43.02 minuten als negende bij de mannen 40. Ook hij scherpte zijn persoonlijk record op deze afstand aan en wel met 47 seconden.

Op dezelfde middag deed Hilda Broekhuizen uit Winsum mee aaan de met 273 deelnemers goed bezette Van der Veen & Kromhout Run in Appelscha. De Winsumse behaalde op de halve marathon bij de vrouwen 35 met een tijd van 1.46.00 uur een verdienstelijke tweede plaats. De winst ging met ruime voorsprong naar Bettie Agricola uit Goingarijp

Aleida Groothoff  stak de grens over en deed op het Duitse eiland Borkun mee aan de Meilenlauf. Bij de vrouwen 40 eindigde ze op een keurige tweede plaats tijdens de halve marathon. De Winsumse finishte na 1.53.50 uur. De tijdsverschillen tussen de eerste drie in deze categorie waren groot. De winnares was 15.19 minuten sneller dan Groothoff, die op haar beurt weer 14.06 minuten voor lag op de nummer drie. De route bestond uit twee ronden langs de zee, door de duinen met een aantal pittige klimmetjes, door de bossen en weer terug naar de zee, waar twee kilometer lang met een flinke tegenwind moest worden afgerekend.
(foto: Harm Noor)

No Replies to "Podium voor trio leden Artemis"