Valse start Klimaatgroep Stars

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben zaterdag een valse start gemaakt. Het eerste duel op eredivisie-niveau ging in de eigen sportzaal aan de Coendersweg met 1-5 verloren. Het bezoekende Van Wijnen Smash ’70 uit Hattem stak de winst in de knip.

De Hattemers bleken een erg sterke tegenstander te zijn. Het afgelopen seizoen wist men tot de kwartfinale van het landskampioenschap in de eredivisie door te dringen.

Voor Klimaatgroep Stars speelden Henk Jan Wils, Jan Tammenga en Colin Rengers. Wils speelde de eerste partij van de dag tegen Martijn de Vries. Een lastige klus aangezien Martijn de Vries een van de beste spelers van de eredivisie is. Het werd 1-3 voor De Vries en de gastheren keken dus meteen tegen een achterstand aan.  Wils wist in zijn tweede partij van de dag tegen Koen Hageraats niet te overtuigen en verloor met 0-3.

Jan Tammenga won zijn eerste partij tegen Koen Hageraats met 3-2. Een erg spannende partij, waarin Tammenga door een beslissende vijfde game met 11-8 wist te winnen. Tammenga was ouderwets op dreef en liet zien dat alle tegenstanders nog altijd rekening met hem moeten houden.  Ook Tammenga’s tweede wedstrijd, tegen Gerben Last, was een erg spannende. Tammenga wist Last goed tegenstand te bieden  maar ging wel met 1-3 onderuit.

De derde partij van de wedstrijd betekende voor Colin Rengers zijn debuut in de eredivisie. Hij kwam in actie tegen Last. Rengers verloor met 0-3, maar was zeker niet kansloos. Dat was hij wel in het duel met Martijn de Vries, die Rengers alle hoeken van de tafel liet zien.

Rengers is een groot talent en laat dat vooral op de trainingen altijd zien. Bij wedstrijden komt er echter een extra stuk spanning kijken, waaraan hij nog moet wennen.  Toch heeft hij volgens coach Gert Stulp en trainer/coach Anne Vlieg de kwaliteiten in huis om in de eredivisie te spelen.

Zondag speelt Klimaatgroep Stars uit tegen Wijzenbeek Westa uit het Limburgse Wessem. De gelegenheid om een en ander recht te zetten. Eenvoudig zal dat niet worden, want het niveau in de eredivisie ligt dit seizoen erg hoog en dus zal elk gewonnen punt belangrijk zijn. Hier zijn de coach Gert Stulp en trainer/coach Anne Vlieg zich ook van bewust. Stulp: ‘Het gaat gewoon een heel lastig seizoen voor ons worden, maaar we gaan er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen.”

Wijzenbeek Westa is een team dat vorig seizoen ook in de eredivisie actief was. Men heeft met onder anderen Liu Qiang een absolute topspeler in het team. De eerste wedstrijd die de zuiderlingen dit seizoen hebben gespeeld, was tegen Enjoy & Deploy Taverzo. Het duel eindigde in 3-3.

Voor Wijzenbeek Westa een prima resultaat, aangezien Enjoy & Deploy Taverzo meervoudig landskampioen is. De man in vorm bij Wijzenbeek Westa is Rino Alberts. Hij bleef de hele wedstrijd ongeslagen.

Op zaterdag 26 september om vier uur is de eerstvolgende thuiswedstrijd van de Middelstummers, Dan staat de derby tegen Itass DTK ’70 uit Klazienaveen op het programma.
(foto © Ivo Lint, TTV Midstars)

No Replies to "Valse start Klimaatgroep Stars"