Verrassing blijft uit bij Corenos

Het heeft er lange tijd naar uit gezien dat Corenos een verrassende zege op Middelstum zou behalen. De thuisclub kwam na de thee aan de leiding en liet de kans op een verdubbeling van de marge opzichtig liggen. In de slotminuten van het duel wisten de blauwhemden toch nog een punt veilig te stellen. De zeker niet hoogstaande derby kreeg daarmee een terechte 1-1 eindstand.

Het duel op het Roodschoulster sportpark begon een kwartier later dan gepland omdat er in allerijl een scheidsrechter opgetrommeld moest worden. De KNVB had, na twee afzeggingen, verzuimd een nieuwe fluitist op het duel te zetten. De in Wirdum woonachtige Freek Reitsema zou op het tweede veld de reserves van Corenos fluiten, maar werd vervolgens naar het hoofdveld overgeplaatst.

Corenos ging het afgelopen seizoen op eigen veld met 1-2 onderuit en wist in Middelstum met 0-2 te winnen. De statistici van de Roodschoulster club moesten tot het seizoen 2006/2007 terug gaan om de hoogste zege ooit te kunnen vinden. Toen werd er namelijk met 4-0 gewonnen. Roel Munting (2x), Erik Zuidema en Aalderd Duinkerken waren destijds de doelpuntenmakers.

Munting en Duinkerken waren er beiden opnieuw bij en zagen hoe de gastheren de eerste tien minuten de boventoon voerden. Er zat meer dreiging en agressie in het spel van de thuisclub, zonder dat men echt gevaarlijk wist te worden. Na de aanvangsfase trok Middelstum de wedstrijd steeds verder naar zich toe en bleek ook dat men voetballend meer in de mars had dan Corenos.

Ook het team van trainer Jan Jaap Zijlstra kreeg echter geen grote kansen om de score open te breken. Het bleef bij schoten van David Karabed en Gerard Bronsema. Aan de andere kant was het Lars Baar die zijn geluk beproefde, maar evenmin succesvol wist te worden. Eigenlijk was de eerste helft van een mager gehalte en grossierden beide teams in onzuivere passes en weinig balvastheid. Middelstum was voetballend weliswaar de betere ploeg, maar miste stootkracht voorin.

De tweede helft was nauwelijks op schot of de bal lag voor de eerste keer in het doel. Een pass van achteruit werd verkeerd ingeschat door de Middelstummer defensie. Lars baar glipte uit de rug van de verdedigers en bleef uitermate koel toen hij oog in oog met doelman Thomas Eek stond: 1-0.

Er werd een reactie gevraagd aan de zijde van de bezoekers en die leek er ook te komen. Gerard Bronsema stak in de 50e minuut het hele veld over, wist ook nog een voorzet af te leveren, maar zag het leer door Bert Winter weggemaaid worden. Middelstum draaide de duimschroeven steeds verder aan en er restte Corenos niet veel meer dan achteruit te lopen en hopen dat er voldoende ruimte zou komen om een effectieve counter te plaatsen.

De tactiek leek bijna te lukken toen Germen Tamsma voor sluitpost Eek kwam te staan. Hij had de bal over de doelman heen moeten tillen om het leer vervolgens in het lege doel te deponeren, maar verslikte zich in de weerbaarheid van de goalie.

De tijd begon te dringen voor Middelstum, dat de gelijkmaker zeker verdiende maar het kennelijk tot de laatste minuut spannend wilde houden. Toen was daar de voorzet vanaf de rechterkant, afgeleverd door invaller Ivan Milcovic, en werd Siebrand Dijkema in staat gesteld om na een paar ballerina-achtige bewegingen de bal langs Sven Knot te schieten: 1-1.

Niet veel later besloot scheidsrechter Reitsema een einde aan het duel te maken en bleef het dus bij een remise tussen beide teams. Een uitslag waar beide coaches na afloop wel mee konden leven.

* Corenos – Middelstum 1-1 (0-0). Lars Baar 1-0; Siebrand Dijkema 1-1.

No Replies to "Verrassing blijft uit bij Corenos"