Appingedam zwaait Anthon Hoorndijk uit

Op het Wellemansportpark in Appingedam stond zaterdagavond een bijzondere wedstrijd op het programma. Tijdens dat duel viel een rode kaart. Die werd uitgedeeld aan Anthon Hoorndijk. Niet omdat hij vreselijk over de schreef was gegaan, maar om medespelers, trainers en andere belangstellenden de gelegenheid te geven afscheid van hem te nemen als vaste waarde van vv Appingedam. Van de eerste selectie wel te verstaan, want voetballen blijft hij. ‘Een beetje meehobbelen in het tweede’, zoals Hoorndijk dat noemt.

Geef hem een bal en hij heeft plezier. Dat ene korte zinnetje is volledig van toepassing op Anthon Hoorndijk. De 36-jarige is een Damster in hart en nieren. Op 1 september 1986 meldde hij zich aan bij de plaatselijke voetbalvereniging en sindsdien is hij nooit meer weggeweest. Hoorndijk was geen gelukszoeker die van de ene club naar de andere wipte. Het Wellemansportpark is zijn tweede thuis.

Zaterdagavond nam hij officieel afscheid van het eerste elftal. Er waren allerlei spelers opgetrommeld waarmee hij ooit in aanraking is gekomen. Decennia aan voetbalervaring stonden op het Wellemansportpark. Spelers die net als Hoorndijk de mooie en minder mooie tijden hebben meegemaakt. Een schat aan ervaring, die Hoorndijk van de hoofdklasse tot en met de vijfde klasse heeft gebracht.

De tweede klasse ontbreekt in dat rijtje. Daar was hij dichtbij nadat hij het afgelopen seizoen met zijn Appingedam in de finale van de nacompetitie stond en de witzwarten middels een benutte strafschop een goede uitgangspositie bood om de sprong te kunnen maken. Het mocht echter niet zo zijn. De Weide bleek in de tweede wedstrijd vanaf elf meter trefzekerder. ‘Jammer, want een mooier afscheid had ik me niet kunnen voorstellen’, aldus Hoorndijk.

Het seizoen 2014/2015 was voor hem wel het moment om na twintig jaar het eerste elftal vaarwel te zeggen. Ook Anthon Hoorndijk ging merken dat de pijntjes en kwaaltjes een langere hersteltijd vroegen. De centrale middenvelder, vader van drie kinderen, heeft meer pijlen op de boog en zag ook dat het steeds lastiger werd om het maatschappelijke leven met voetbal op niveau te combineren.

Een stapje terug was de logische volgende zet, maar van het voetbalveld krijg je Hoorndijk niet. Hij traint de jeugd, is verbonden aan Voetbalschool Eemsmond, heeft ambities om verder te gaan in het trainersvak en blijft de verrichtingen van zijn AVV op de voet volgen.

De doelpuntenmakers tijdens de afscheidswedstrijd waren: Ronald Sloots 1-0; Danny de Vries 2-0; Bob Mulder 3-0; Mario Dalman 3-1; Kasper Schlukebir 4-1; Robin Kuipers 4-2; Robin Kuipers 4-3; Jos Ridder 4-4.

EemsmondSport sprak na afloop van de afscheidswedstrijd met de sympathieke voetballer.

1 Reply to "Appingedam zwaait Anthon Hoorndijk uit"

  • comment-avatar
    Richard september 20, 2015 (11:41)

    Mooi afscheid van een vaste waarde de laatste jaren bij Appingedam en zeker niet onverdienstelijk. Ik had graag gezien dat hij nog een jaar doorging, maar het is heel begrijpelijk dat hij afscheid neemt. Super gedaan Anthon.