Dames De Pelikanen geven voorsprong weg

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen kwamen afgelopen vrijdagavond in sporthal Eelwerd in Appingedam tegen Achilles 1894 uit Assen niet verder dan 4-4. De Damsters kwamen in de derde minuut van de tweede helft op een 3-1 voorsprong dankzij een eigen doelpunt van de Drenten. Ze leken de buit daarmee binnen te hebben, maar niets bleek minder waar.

De thuisclub was in het eerste bedrijf op 1-0 dankzij een doelpunt van Monica Kamphuis-Woldendorp. De bezoekers maakten daarna gelijk, maar een voltreffer van Maria Parasiri leverde andermaal een voorsprong op: 2-1. De Peli-dames kregen kort na de derde treffer een goede kans op 4-1, maar gaf het duel vervolgens binnen vijf minuten uit handen. De Drenten bogen de 3-1 achterstand om in een 3-4 voorsprong. De Pelikanen moest alle zeilen bijzetten om in ieder geval nog een punt aan de wedstrijd over te houden. Kamphuis-Woldendorp maakte zeven minuten voor het einde de gelijkmaker: 4-4.

Al met al gaf het gelijkspel de verhoudingen in het veld goed weer. De Pelikanen kon niet het niveau halen dat de ploeg een week eerder in Winsum (2-0 zege op Futsal Winsum 2) wel etaleerde. De scherpte en nauwkeurigheid ontbraken vrijdagavond in Eelwerd. Leider Linus Wiersema floot het duel, omdat KNVB-scheidsrechter Frits Spreen zich op het laatste moment had afgemeld bij de voetbalbond.

De Peli-dames hadden hun shirtsponsor dolgraag op een zege willen trakteren. Voor de wedstrijd ging de selectie, zonder de zieke Tara Benesia, en begeleiding met de sponsor op de foto. De voetbalsters boden hun sponsor een heerlijke fles wijn en een boeket bloemen aan als dank voor het beschikbaar stellen van de fraaie tenues, tassen, ballen en bidons.

No Replies to "Dames De Pelikanen geven voorsprong weg"