Fleur Medema Nederlands kampioen

De 22-jarige Fleur Medema uit Appingedam is afgelopen weekend tweevoudig Nederlands kampioen geworden in het onderdeel Ranch Riding. Het Dutch Championship western paardrijden vond plaats in Schijndel. Medema won zowel in de amateurklasse als in de open profklasse. Het volkslied werd in het Brabantse land dan ook twee keer voor haar gespeeld.

Beide patterns werden, op één hand aan de losse teugels, foutloos uitgevoerd door de ruiter met haar quarter paard BQ Blind Date. Tijdens de Ranch Riding gaat het erom dat paard en ruiter zo ranchachtig mogelijk hun oefeningen uitvoeren. Ranch Riding bestaat uit spins, een snelle draf en supersnelle uitgestrekte galop (en dan naar een stop) en het weer relaxed terugnemen naar de normale gangen, terwijl het paard onder andere over balken loopt, zonder deze aan te raken. Medema, in februari 2014 tijdens het Noord-Groninger Sportgala gekozen tot sportvrouw van het jaar, zit in het tweede leerjaar van de HBO-opleiding Sport en Management aan de Hanzehogeschool in Groningen en bedrijft naast de westernsport ook nog de voltigesport.

No Replies to "Fleur Medema Nederlands kampioen"