Geweldige prestatie Koos Durenkamp

Koos Durenkamp uit Winsum heeft zondag tijdens de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam een geweldige prestatie geleverd door als tweede te eindigen in de wedstrijd over 16.1 kilometer. In Zuidhorn waren er drie podiumplaatsen voor Artemis-vrouwen.

Durenkamp, vorig jaar nog derde in de categorie Mannen 70, liep een tijd van 1.20.22 uur. De winst in deze leeftijdscategorie ging evenals vorig jaar naar Rob Boddeke uit Heemstede in 1.17.11 uur. De derde plaats was voor Jan Kok uit Oosthuizen  in 1.22.24 uur.

Roelof Eltingh (Warffum), uitkomend voor Meeùs in de businessloop, kwam binnen na 1.29.11 uur. De Dam tot Damloop is met totaal 4500 deelnemers de grootste 16.1 kilometerwedstrijd ter wereld.

Het is een wedstrijd van punt naar punt. De start is bij het centraal station in Amsterdam en de route voert de deelnemers via de IJ-tunnel en de Zaanse Schans naar de finish in de brede Peperstraat in het centrum van Zaandam. Langs het parcours stond veel publiek en de vele muzikale optredens bevorderden de sfeer.

Met een eerste plaats voor Hilda Broekhuizen uit Winsum op de 15 kilometer bij de vrouwen 50, een tweede plaats voor de eveneens uit Winsum afkomstige Gea Meulema en een derde plaats voor Simone Binnema (Eenrum) bij de vrouwen 40 stond Artemis er zaterdagmiddag . in Zuidhorn weer goed op.

De grote concurrentie van andere naburige wedstrijden op dezelfde dag was in Zuidhorn duidelijk merkbaar. Nog geen 200 deelnemers, waarvan 67 op de hoofdafstand van 15 kilometer, betekende voor de ZuidhoRun, de voorlaatste wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Groningen, een dieptepunt. Dit ondanks een mooi parcours, bestaande uit ronden van 5 kilometer, en goed loopweer.

Artemis telde negen deelnemers op de 15 kilometer en vier deelnemers op de 10 kilometer. Op de 15 kilometer behaalde Bafloër Jeberil Ismeil met een tijd van 54.54 minuten een verdienstelijke vierde plaats bij de mannen senioren. Zijn plaatsgenoot Jaap Smith werd bij de mannen 40 zevende in 1.08.22 uur. Een verbetering van zijn oude toptijd met 6 seconden.

Kloosterbuurder Han Korhorn klokte 1.12.16 uur en werd hiermee tiende bij de mannen 50. De achtste plaats in deze leeftijdscategorie was voor Harmjan Postmus (Vierhuizen) in 1.11.06 uur. Bij de mannen 60 eindigde Geert Jan Reinders uit Loppersum met een tijd van 1.21.24 uur als zesde.

Bij de vrouwen 40 werd Simone Binnema derde. Haar tijd van 1.08.16 uur betekende niet alleen een verbetering van haar persoonlijk record met 4.09 minuten maar ook een aanscherping (1.32 minuten) van het clubrecord op deze afstand bij de vrouwen 40. Dat stond al sinds 15 september 2007 op naam van Tini Visker (Oosternieland) en werd eveneens in Zuidhorn gelopen.

De 15 kilometer bij de vrouwen 50 werd afgetekend gewonnen door Hilda Broekhuizen (Winsum) in 1.11.03 uur. Haar voorsprong op de nummer twee, club- en plaatsgenote Gea Meulema, bedroeg 5.16 minuten. Aleida Groothoff (Winsum) werd bij de vrouwen 40 vijfde in 1.13.09 uur. Op de 10 kilometer noteerde Peter Brouwer (Winsum), hersteld van een langdurige blessure, een keurige 54.16 minuten. Adorper Hermien Boomgaardt finishte na 57.38 minuten. De Winsumer loopmaatjes Ineke Wolters en Grietje Dijkmans sloten hun race netjes binnen het uur af in respectievelijk 58.18 en 58.58 minuten.

No Replies to "Geweldige prestatie Koos Durenkamp"