Kids maken kennis met tafeltennis

Taftennisvereniging DTTC ’78 uit Appingedam heeft zaterdag het zogenaamde Table Stars georganiseerd voor leerlingen uit het basisonderwijs. Table Stars is een kennismakingsprogramma. Centraal staat het verbeteren van de oog-hand coördinatie en de fijne motoriek.

Door leuke oefeningen te doen leren kinderen spelenderwijs belangrijke vaardigheden die ertoe leiden dat ze betere slagbewegingen kunnen maken, zich beter kunnen concentreren en op jonge leeftijd een verbeterde fijne motoriek ontwikkelen.

In de sportzaal aan de Pastorielaan in Appingedam stonden acht oefeningen gepland. Onder leiding van een aantal vrijwilligers werd in groepjes het circuit afgewerkt. Het ging er fanatiek en sportief aan toe. De eerste prijs ging naar Sem Berghuis van de Jan Ligthartschool, gevolgd door Luuk Silvrants van SBO De Delta en Somaya Venderbos van de Vuurvlinder. Ook alle andere deelnemers mochten een prijs uitzoeken. Er werd een korte pauze ingelast waarin deelnemers op een glas drinken werden getrakteerd.

Na de pauze mochten de deelnemers wedstrijdjes tegen elkaar spelen. Het maakte niet uit hoe er geserveerd werd of dat de bal twee keer op tafel kwam. Het was mooi om te zien wat de deelnemers geleerd hadden tijdens spellencircuit dit achter de tafel in praktijk brachten. Bij de jongste deelnemers ging de overwinning naar Roan Kugel van Jan Ligthartschool en een keurige tweede plaats voor Soumiya Bey In de tweede groep waren de spelers erg aan elkaar gewaagd en ging de overwinning naar Ruben Bolt van De Zaaier, met op de tweede plaats Somaya Venderbos en een mooie derde plaats voor Mayssa Venderbos.

Bij de jongens (groep 7 en 8) ging in poule 1 de overwinning naar Sem Berghuis van Jan Ligthart, gevolgd door Jens Ruben, eveneens van de Jan Ligthartschool,  en  Sem Oosterhof van SBO de Delta. In poule 2 ging de het tussen Luuks Silvrants en Hugo Duinkerken. Na een spannende wedstrijd ging de overwinning naar Luuk Silvrants van SBO De Delta.

Na afloop kreeg iedereen een herinnering mee naar huis. De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. Vanaf vrijdag geeft de vereniging voor alle deelnemers, maar ook voor kinderen die niet mee konden doen, een gratis cursus. Er mag dan vijf weken lang op de vrijdag van 18.15 uur tot 19.00 uur meegetraind worden. Onder deskundige leiding leren kinderen de eerst beginslagen van de tafeltennissport. Een en ander vindt plaats in de gymzaal aan de Pastorielaan in Appingedam.

No Replies to "Kids maken kennis met tafeltennis"