Klimaatgroep Stars verliest streekderby

Het noorden heeft er even op moeten wachten. Een heuse streekderby op het hoogste niveau van de landelijke tafeltenniscompetitie. Nu was het echter weer zo ver. Eredivisie-debutant Klimaatgroep Stars uit Middelstum trad  zaterdag na ruim zestien jaar, toen nog onder de naam Ankerstars, opnieuw aan tegen aartsrivaal Itass DTK ’70 uit Klazienaveen. Zij wisten de confrontatie met 2-4 te winnen.

De wedstrijd van een week eerder tegen Wijzenbeek Westa leverde drie belangrijke punten op voor de Middelstummers. De honger naar een goed resultaat was dan ook groot bij de hoofdmacht van Klimaatgroep Stars.

Itass DTK ’70 heeft in de breedte een zeer sterk en ervaren team met mannen zoals Barry Wijers, Bas Hergelink en Michel de Boer. Juist de twee laatstgenoemden waren zaterdag niet van de partij in Middelstum. De Drenten moesten noodgedwongen aantreden met invaller Paul Sterken die normaliter in de Noordelijke eerste divisie acteert. Maar met de ex-FVT-ers Barry Weijers en Patrick Oey binnen de gelederen kon het gemis van Michel de Boer, eveneens oud FVT-speler, ruimschoots gecompenseerd worden. Itass DTK ’70 bezet niet voor niets de tweede plaats op de ranglijst.

Na de promotie naar de eredisvisie is handhaving het hoofddoel voor de mannen van Klimaatgroep Stars. Het team moest het zaterdag wederom zonder kopman Tan Anran doen. De Middelstummers traden aan met Henk Jan Wils en youngster Colin Rengers, die momenteel een enorme ontwikkeling doormaakt. De ervaring werd ingevuld door Jan Tammenga, die in het jaar 1999 ook al voor de club uit Middelstum actief was en het team dat jaar aan de landstitel hielp. Coach Peter Verwey van Itass DTK ’70 is geen onbekende in Middelstum. Hij heeft als teamgenoot van Tammenga destijds in het succes mogen delen. Deze ingrediënten gaven de derby wat extra’s.

Jan Tammenga beet het spits af tegen Patrick Oey. Tammenga speelde zeer verdienstelijk maar kon niet voorkomen dat zijn opponent in vier games aan het langste eind trok. Colin Rengers kende een lastige start tegen kopman Barry Wijers, die in elke game net iets scherper oogde endan ook met 3-0 won.

Henk Jan Wils stelde hierna orde op zaken en liet met machtige backhands en harde forehandspinballen geen spaan heel van invaller Paul Sterken. In de pauze stond hiermee een 2-1 achterstand op het bord.

Na de pauze volgde de partij tussen beide kopmannen Tammenga en Wijers. Tammenga haalde bij vlagen een zeer hoog niveau, maar dit was niet genoeg om de sterk spelende Wijers over de knie te leggen.

Oey liet vervolgens Wils kansloos. Rengers wist de avond voor de Groningers positief af te sluiten door met 3-0 van Sterken te winnen. Ondanks het jammerlijke verlies namen de mannen van Klimaatgroep Stars hiermee toch weer twee belangrijke punten mee in de strijd om lijfsbehoud.

 Partij Gamestanden Uitslag
Jan Tammenga – Patrick Oeij 6-11,  9-11,  11-5, 7-11 0-1
Colin Rengers – Barry Wijers 6-11,  8-11,  7-11 0-2
Henk Jan Wils – Paul Sterken 11-8,  11-5,  11-2 1-2
Jan Tammenga – Barry Wijers 4-11,  9-11,  7-11 1-3
Henk Jan Wils – Patrick Oeij 4-11,  8-11,  5-11 1-4
Colin Rengers – Paul Sterken 11-4,  11-5,  11-8 2-4

De volgende thuiswedstrijd staat gepland voor zaterdag 10 oktober. De aanvang is 16.00 uur.

No Replies to "Klimaatgroep Stars verliest streekderby"