ASV Dronten onbekende voor Omlandia

Omlandia heeft zaterdag een punt overgehouden aan de burentwist met SV Bedum. Aangezien de Bedumers vooral in de beginfase nalieten om meerdere doelpunten te noteren, mocht vooral Omlandia het puntje koesteren. Zaterdag maken de Ten Boersters zich op voor de verste uitwedstrijd van het seizoen. In Dronten wacht het duel met nieuwkomer ASV Dronten, een voor Omlandia totaal onbekende tegenstander.

door Merijn Slagter

De brigade van trainer Robbie Wentink wacht zaterdag weer een totaal andere wedstrijd. Is SV Bedum de ploeg in de competitie die hemelsbreed het dichtst bij Ten Boer ligt, ASV Dronten ligt het meest ver van Ten Boer vandaan. Na zo’n 132 kilometer reizen zijn de Ten Boersters namelijk te gast op het Burgemeester Dekker Sportpark.

Hoewel ASV Dronten in het verleden regelmatig opdraafde in district Noord, heeft de ploeg verder geen historie met Omlandia. Nooit eerder traden beide ploegen dus tegen elkaar aan, waardoor er bij Robbie Wentink en Raymond Schuurman, diens collega van ASV Dronten, niets anders rest dan goed huiswerk doen.

De Drontenaren zijn het huidige competitieseizoen goed begonnen met zeges op SV Bedum (1-3), Oranje Nassau (3-1) en PKC ’83 (2-0). Tussendoor werd er ook een verliespartij (2-1) geleden bij ‘d Olde Veste’54, maar dat was volgens ASV-insiders eerder gelukkig dan verdiend. En dus kan Omlandia haar borst zaterdag natmaken.

Eindigde ASV Dronten vorig seizoen in de eerste klasse D (Oost) net boven de streep op een negende plek, in de minder hoog aangeschreven eerste klasse E hangt de vlag er anders bij. Daardoor lijken de Drontenaren zich dit seizoen zomaar in de titelstrijd te kunnen mengen. Dat zal de equipe van Raymond Schuurman niet in dit stadium van het seizoen al uitspreken, maar de goede seizoenstart heeft het optimisme bij de Drontenaren over een mogelijke titel ongetwijfeld aangewakkerd.

ASV-spelers die Omlandia zaterdag in de gaten dient te houden zijn de ervaren Dennis van Vuuren (ex-Almere City en VVOG) en spelbepaler Jeroen de Groot (ex-Flevo Boys). Ook doelman Maikel Kampjes is geen onbekende naam. De 28-jarige doelman stond eerder onder de lat bij Heracles Almelo, Quick ’20, Excelsior ’31 en Harkemase Boys. De aanval van ASV Dronten is daarentegen erg jong, maar heeft het vertrouwen van trainer Schuurman vooralsnog niet beschaamd.

ASV Dronten – Omlandia begint zaterdag om 15.00 uur op het Burgemeester Dekker Sportpark. Arbiter Wijma heeft deze middag de wedstrijdleiding in handen.

No Replies to "ASV Dronten onbekende voor Omlandia"