Gezellige zevende Stemer WielrenTocht

Wielervereniging Oet Steem heeft zondag de zevende editie van de Stemer WielrenTocht georganiseerd. Er deden 27 wielrenners uit Stedum en directe omgeving aan het fietsevenement mee. De tocht wordt op de laatste zondag in september gehouden.

Om ongeveer een uur vertrok het peloton, met Lies Oldenhof als enige dame, onder prima weersomstandigheden vanaf het haventerrein in Stedum voor de eerste ronde van zo’n vijftig kilometer. Via Westeremden, Zeerijp, Oosterwijtwerd, Holwierde, Bierum en Spijk werd via het voor velen onbekende Kolhol de terugweg richting Stedum gezocht. Er werd volop genoten van het Hogeland. In de Vlasschuur werd ‘bijgetankt’ voor de tweede ronde. Natuurlijk stond er voor de wielrenners weer appelgebak met slagroom en koffie en een energiedrankje op het programma.

De tweede ronde kende net als in 2014, om alle wielrenners een optimaal fietsgenot te bieden, een snelle  en een ‘trage’ ronde van circa 45 tot 50 kilometer. Met 25 deelnemers , waarvan 7 de snelle ronde fietsten, werd om kwart over drie vanuit Stedum vertrokken. Voor het eerst in de geschiedenis van de Stemer WielrenTocht werd de snelle ronde, via het Schildmeer en met een ‘eindsprint’ vanaf cafe Winneweer, gewonnen door een niet-Stedumer, te weten Rutger van der Valk uit Middelstum. Hij drukte zijn voorwiel als eerste over de finishstreep aan de Lellensterweg.

De ‘trage’ groep fietste met een gemiddelde van circa 27 kilometer per uur via Sint. Annen, Thesinge en Zuidwolde via de Wolddijk naar Onderdendam en zo weer terug naar Stedum. Voor het eerst eindigde de trage ronde ook met een sprint op de Weersterweg. Beoogd winnaar Fokko Smit (zijn eigen mening overigens) kon zijn titelrol niet waarmaken. Erik Huisman, Arend Koenes en Ipe Oosterhof eindigden nagenoeg gelijk en omdat de finishfoto ook geen uitslag gaf, werden ze gezamenlijk tot winnaar uitgeroepen.

Met een bijzonder gezellige nazit in het zonnetje op het grasveld bij de Vlasschuur werd de zeer geslaagde zevendeeditie van de Stemer WielrenTocht afgerond. De liefhebbers van deze mooie tocht door het Grunneger Ommeland verheugen zich nu reeds op 25 september 2016 als de volgende editie van de Stemer WielrenTocht zal plaatsvinden.

(copyright foto: Wim Zijlema)

 

 

No Replies to "Gezellige zevende Stemer WielrenTocht"