Dames Peli maken gehakt van Woltersum

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen hebben hun derde competitiewedstrijd gewonnen. In de Tiggelhal in Ten Boer kende Peli geen pardon met vv Woltersum. Na een 0-7 ruststand wonnen de Damsters uiteindelijk met 0-16. Maria Parasiri was met vijf treffers de meest succesvolle speelster. Beatriz Zuidema schoot vier keer raak. Christel Marree en Meike Aarens troffen allebei drie keer doel, terwijl Tara Benesia ook eenmaal succesvol was.

De Pelikanen startte voortvarend. Maria Parasiri had al binnen tien seconden de openingstreffer op de schoen, maar de doelvrouwe van Woltersum stond (toen nog) in de weg. Christel Marree kreeg kort hierna ook een goede scoringskans. Drie minuten later leidde De Pelikanen al met 0-3 via Parasiri (2) en Marree. Na negen minuten stond er 0-4 op het scorebord.

Daarna was het wachten – een handvol supporters was de ploeg nagereisd naar Ten Boer – op meer doelpunten. Pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft vielen nog drie treffers.

Volgens afspraak startte doelvrouwe Meike Aarens in de tweede helft als veldspeler. Marjet Pijper, de enige speelster die niet wist te scoren, ging op doel. Aarens raakte in de eerste vijf minuten na de pauze vier keer de bal. Drie keer verdween het speeltuig in het doel van Woltersum, waardoor de dubbele cijfers al na een half uur op het scorebord stonden: 0-10.

De honger bij De Pelikanen, zonder de geblesseerden Irene Bos en Ilona Kramer en Monica Kamphuis-Woldendorp (werk), was nog niet gestild. De ploeg scoorde nog zes keer, waardoor er een monsterzege op het wedstrijdformulier genoteerd kon worden.

De speelsters verdienden een compliment. Ze waren niet zelfzuchtig en hadden oog voor teamgenoten die in kansrijke positie stonden. Vrijdag 16 oktober treedt De Pelikanen in Oostwold (Oldambt) aan tegen de zaalvoetbalsters van het Winschoter WMC.

* SV Woltersum – De Pelikanen 0-16. Maria Parasiri (5); Beatriz Zuidema (4); Christel Marree en Meike Aarens (3); Tara Benesia.

No Replies to "Dames Peli maken gehakt van Woltersum"