SV TEO en Holwierde in evenwicht

Het duel tussen de vijfdeklassers SV TEO en Holwierde is op het thuishonk van de Ten Posters in 1-1 geëindigd. Een voor de rust beter spelend SV TEO nam dankzij een treffer van Aart Reitsema de leiding. Veer in de tweede helft kopte Peter Bouwsema de gasten langszij.

‘Het is aanhaken of afhaken’, sprak coach Eddy Tuik van Holwierde voorafgaand aan de confrontatie. Onder de overvloedig schijnende oktoberzon waren het de gastheren die beter uit de startblokken kwamen. Ze waren agressiever, zaten korter op de tegenstander en de tweede ballen vielen meestal voor een Ten Poster voet. De meeste dreiging ging uit van de snelle Emiel Kruger. De defensie van Holwierde had er de handen meer dan vol aan. Yordi Doornbos was echter de eerste die doelman Rick Sterenberg op de proef mocht stellen. De sluitpost bleef overeind.

De eerste gele kaart van de wedstrijd was voor Yirsan Bouman. Het was er eentje met gevolgen, want de vrije trap die Ten Poster Hans Reitsema van zijn voet liet vertrekken, draaide naar de buitenkant van het strafschopgebied. Daar voelde niemand van Holwierde zich geroepen om Aart Reitsema het koppen te beletten en dus zeilde de bal in de kruising: 1-0.

Schoten van Peter Bouwsema en Thijs Stoppels werden door de goed keepende Robert Majoor onschadelijk gemaakt. Na een kwart wedstrijd verloor de thuisclub Bas van der Hoek. Hij maaide Jurrely Torbed onderuit en raakte daarbij geblesseerd. De gele kaart die hij van scheidsrechter Adem Secer kreeg was volkomen terecht. Enkele minuten later liet de zondaar zich door teamgenoot Patrick Schut vervangen.

Na de toch wel energieke openingsfase leek SV TEO zijn kruit een beetje te hebben verschoten. Na de verkregen voorsprong zou je denken dat ze wel zouden doordrukken, maar het spel maken schijnt het team van trainer Jan Afman niet zo te liggen. De ploeg ging wat nadrukkelijker achterover leunen en gokte op de lange ballen die in de richting van Emiel Kruger werden afgevuurd.

Na de pauze trok Holwierde de teugels wat strakker aan. Voetballend was het niet allemaal oogstrelend, dus kwam er een flinke dosis opportunisme aan te pas. Nadat Yirsan Bouman een vrije trap over de deklat had gekegeld en Emiel Kruger de kans op 2-0 had laten liggen, kwam Holwierde langszij.

Een vrije trap vanaf de rechterkant van het veld kwam hoog in het strafschopgebied van SV TEO en werd met het hoofd door Peter Bouwsema achter sluitpost Robert Majoor geknikt: 1-1. Beide ploegen probeerden het daarna nog wel, maar gescoord werd er niet meer.

* SV TEO – Holwierde 1 – 1 (1-0). Aart Reitsema 1-0; Peter Bouwsema 1-1.

No Replies to "SV TEO en Holwierde in evenwicht"