Binnema toont vorm in Uithuizermeeden

De Artemissers waren zaterdag weer rijkelijk vertegenwoordigd tijdens de 29e editie van de Eemsmondloop. Simone Binnema uit Eenrum wist bij de vrouwen de 10 kilometer in Uithuizermeeden, de voorlaatste wedstrijd van het BuurContact Loopcircuit, winnend af te sluiten. Het fraaie loopweer met nagenoeg geen wind zorgde voor veel snelle tijden.

Op de 10 kilometer bij de mannen senioren werd Jeberil Ismeil uit Baflo met een tijd van 35.33 minuten keurig vierde. Een achtste plaats in deze categorie was er voor het nieuwe Artemis-lid Ricardo Damminga uit Baflo in 39.26 minuten. Uithuizer Garco van den Berg kwam met een tijd van 41 minuten rond als vierde bij de mannen 40 binnen. In deze categorie finishte verder Jaap Smith (Baflo) in 42.40 minuten als zesde. Een elfde plaats was er voor Ab Slagter (Uithuizermeeden) in 43.48 minuten.

Bij de mannen 50 werden Jan Vos (Uithuizen) en zijn plaatsgenoot John Walker vijfde en zevende. Hun tijden waren respectievelijk 44.34 en 45.33 minuten. Wim Durenkamp uit Wehe den Hoorn tenslotte liep bij de mannen 60 een keurige 49.48 minuten en dat was goed voor een zesde plaats. Persoonlijke records waren er voor Jeberil Ismeil (-2.41 minuten), Wim Durenkamp (-1.33 minuten) en Jaap Smith (-22 seconden).

Binnema bevestigde haar uitstekende vorm van de laatste tijd. De Eenrumse, uitkomend in de categorie vrouwen 40, was op de 10 kilometer alle vrouwen in Uithuizermeeden de baas. Samen oplopend met Jaap Smith haalde ze na 9 kilometer haar eeuwige rivale Christien Koning (Groningen) in en beslechtte na een zeer snelle laatste kilometer de strijd in haar voordeel. Binnema noteerde 42.40 minuten. Koning volgde op 20 seconden.

De tijd van Simone Binnema betekende niet alleen opnieuw een persoonlijk record maar ook weer een clubrecord op de 10 kilometer bij de vrouwen 40. Ze scherpte haar snelste tijd op deze afstand aan met 27 seconden. Verder was er de terugkeer, na bijna twee jaar blessureleed, van Jantje Wiersema uit Oldehove. Bij de vrouwen 50 kwam ze als vijfde door in 56.06 minuten, gevolgd door Ineke Wolters (Winsum) in 57.03 minuten als zesde.

Op de 4 mijl noteerde Marnix van den Berg (Groningen) een persoonlijk record. Met een tijd van 28.44 minuten en een vijfde plaats verbeterde hij zijn oude beste tijd op deze afstand met 22 seconden. Aleida Groothoff (Winsum) werd op deze afstand zesde overall en eerste vrouw in 29.34 minuten. Op de 5 kilometer tenslotte sloot Grietje Dijkmans (Winsum) haar wedstrijd af na 28.21 minuten.

No Replies to "Binnema toont vorm in Uithuizermeeden"