Klimaatgroep Stars laat winst liggen

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben zondag de kans laten liggen om thuisclub Scylla Leiden een nederlaag toe te dienen. Een 1-3 voorsprong werd uit handen gegeven. Jan Tammenga en Colin Rengers verloren de laatste twee partijen, waardoor Klimaatgroep Stars uiteindelijk met drie punten genoegen moest nemen.

Omdat Henk Jan Wils niet van de partij was, mocht Arnoud Meijer (die normaal in het reserveteam speelt) voor de tweede keer dit seizoen in actie komen voor de hoofdmacht van Klimaatgroep Stars. In zijn debuut voor de hoofdmacht tegen Wijzenbeek Westa liet Meijer al zien over voldoende kwaliteit te beschikken om in de eredivisie mee te kunnen, door in deze wedstrijd Erik Agamyan te kloppen.

In Leiden wist Meijer deze prestatie zelfs te overtreffen, door Thomas Bénit en de Chinees Shen Ao te verslaan. Beide heren werden door Meijer met 3-0 van de tafel geslagen en dat is een erg knappe prestatie van Meijer.

Jan Tammenga was in een gelijkopgaande eerste partij niet opgewassen tegen Shen Ao. Veteraan Tammenga, die in de vorige wedstrijd tegen Itass DTK ’70 geen punten wist te pakken, had het ook nu lastig. Hij mocht in zijn tweede partij aan de winst ruiken, maar Olivier Altenburg trok in vijf spannende games alsnog aan het langste eind.

Colin Rengers speelde in zijn eerste partij erg goed. Een knappe overwinning op Altenburg was hiervan het gevolg. Rengers won uiteindelijk in drie games met 11-9, 11-5 en 11-9. Hij verloor zijn tweede partij van de dag vrij kansloos met 3-0 tegen Thomas Bénit, waardoor de eerste winst van Klimaatgroep Stars in de eredivisie nog op zich laat wachten. Het team houdt dankzij de drie behaalde punten haar vijfde plek in de eredivisie vast.

Klimaatgroep Stars heeft aanstaande zaterdag een nieuwe kans om de eerste winstpartij in de eredivisie te behalen. Er wordt dan om 16.00 uur in de sportzaal aan de Coendersweg 15a in Middelstum tegen FvT gespeeld.

FvT bezet momenteel de zevende plaats in de eredivisie met zeven punten. Klimaatgroep Stars heeft twee punten meer, maar de verschillen tussen beide teams zijn klein. Zo heeft FvT zondag met 3-3 gelijkgespeeld tegen Wijzenbeek Westa, hetzelfde resultaat dat Klimaatgroep Stars tegen dit team heeft behaald. Ook tegen Scylla (3-3) en Van Wijnen Smash’70 (1-5) heeft het team uit Rotterdam dezelfde resultaten als de Middelstummers geboekt. Het team van FvT bestaat uit Merijn de Bruin, Stephan Tromer, Hugo Krier en oudgediende Fjodor Rademaker.

No Replies to "Klimaatgroep Stars laat winst liggen"